Illegaal bordeel gesloten in Amersfoort

Foto: Amersfoort.nieuws.nl

Burgemeester Lucas Bolsius heeft donderdag 18 februari 2021 besloten om een illegale seksinrichting in een woning aan de Emiclaerhof in Amersfoort voor drie maanden te sluiten.

Na tips via Meld Misdaad Anoniem, controleerden handhavers en politie het pand. Daar bleek sprake te zijn van illegale prostitutie. Bij controles op illegale prostitutie werkt de gemeente samen met Stichting De Tussenvoorziening, die hulpverlening kan aanbieden aan sekswerkers. Ook bij deze controle waren hulpverleners van De Tussenvoorziening aanwezig.

Signaleer en meld

Signalen van buurtbewoners zijn bij de aanpak van criminele activiteiten zeer belangrijk. U kent de buurt het beste en u heeft snel in de gaten of iets verdacht is. In dit geval waren (anonieme) meldingen aanleiding voor een controle.

Ziet u vreemde, verontrustende zaken of zaken waarvan u denkt dat ze niet pluis zijn? Meld het bij de politie. Bel 112 als elke seconde telt en bij geen spoed 0900-8844. Anoniem doorgeven kan ook bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl/melden.

Bron: gemeente Amersfoort