Goedkoop geld lenen voor het verduurzamen van je huis

Foto: Publiek domein

Je kan nu goedkoper geld lenen via de gemeente Amersfoort als je gaat isoleren of een warmtepomp of zonnepanelen aanschaft. Sinds 2013 heeft de gemeente een speciaal fonds voor het verduurzamen van woningen. Veel meer inwoners kunnen nu van deze aantrekkelijke lening gebruik maken, want door de stijging van de huizenprijzen geldt de maximum WOZ- waarde van €250.000,- niet meer.

Dat is winst voor ons milieu en jouw portemonnee. De regeling is ook van naam veranderd en heet nu voortaan de Verordening Amersfoortse Duurzaamhuis-lening. Bekijk de voorwaarden.

Wethouder Janssen: ‘Dit is goed nieuws voor Amersfoort. Nu het plafond van €250.000,- WOZ-waarde is losgelaten, wordt het voor veel meer mensen aantrekkelijk om duurzaam te investeren in hun huis.’

Waarom lenen voor verduurzamen?

Een huis met een lager energielabel is om een aantal redenen interessant. Een geïsoleerde woning is warmer in de winter en koeler in de zomer. De energierekening daalt en dat kan tientallen euro’s per maand schelen. Daarnaast is het goed voor het milieu; je draagt bij aan gezondere lucht en minder uitstoot van CO2, de belangrijkste oorzaak van klimaatverandering. Een mooie stap op weg naar een woning waar we aardgasvrij verwarmen en koken.

Bron: gemeente Amersfoort