Amersfoort zet stap naar dekkend netwerk openbare laadpalen

Foto: Gemeente Amersfoort

De gemeente Amersfoort wil schoon vervoer stimuleren, waaronder elektrisch rijden. Elektrisch rijden is schoner, stiller en draagt bij aan het terugdringen van CO2-uitstoot. Steeds meer inwoners van Amersfoort maken de overstap naar een hybride of elektrische auto. De vraag naar openbare laadpalen groeit. De gemeente Amersfoort wil graag aan deze vraag voldoen.

Ze heeft voor alle wijken in kaart gebracht waar de komende jaren openbare laadpalen geplaatst kunnen worden. Niet iedereen heeft immers een oprit waar een eigen laadpaal kan staan. Een laadpaal wordt pas geplaatst als daarvoor een aanvraag is die aan de voorwaarden voldoet en de procedure is doorlopen.

Zet locaties laadpalen op de kaart

Tot 17 november kunnen inwoners de locaties op een digitale kaart bekijken en aangeven of de locaties op de kaart geschikt zijn. Zo niet, wat hebben wij over het hoofd gezien? Of is er een plek die niet op de kaart staat? Op metamersfoort.nl/laadpalen kan iedereen reageren op de locatie in de buurt.

Vervolgstappen na sluiten reactietermijn

Na het sluiten van de reactietermijn bekijkt de gemeente alle binnengekomen reacties. Per locatie overwegen de gemeente of deze naar aanleiding van de reacties wordt aangepast. Het college van burgemeester en wethouders neemt hierna in één keer een besluit over alle voorgestelde locaties voor de laadpalen. In dit besluit kun je zien wat er met de reacties is gedaan. Het besluit wordt, naar verwachting, na 15 december 2020 bekendgemaakt. Als er vervolgens een aanvraag binnenkomt die aan de voorwaarden voldoet, wordt deze laadpaal geplaatst op één van de vastgestelde locaties.

Bron: gemeente Amersfoort