Sinterklaas 2020 in Amersfoort

Foto: Gemeente Amersfoort

Sinterklaas komt ook dit jaar naar Amersfoort. Vanwege de coronamaatregelen in een andere vorm dan we gewend zijn. De comités en diverse ondernemers hebben de afgelopen weken achter de schermen hard gewerkt aan alternatieve manieren om Sinterklaas en zijn pieten van harte welkom te heten. Daarbij is ook goed overleg geweest met de gemeente over de haalbaarheid van die ideeën binnen de veiligheidsmaatregelen.

Burgemeester Lucas Bolsius: “Ik ben blij en trots dat we Sint en zijn pieten op een alternatieve manier in Amersfoort kunnen verwelkomen. Dankzij de inspanningen van de comités en diverse partners is er toch een aangepast kinderfeest mogelijk gemaakt. Ik wens iedereen een fijn sinterklaasfeest!”

Centrale intocht online

De centrale intocht is dit jaar, gezellig thuis op de bank, online te zien. Sinterklaas komt op 14 november via de digitale weg aan in Amersfoort. Tijdens de weekenden hierna zorgt het comité voor een digitale live verbinding met Sinterklaas en zijn pieten. Zo brengt het comité de hele periode Sinterklaas toch een beetje naar alle kinderen in Amersfoort. Houd de website www.sinterklaasstad.nl in de gaten voor meer informatie over het aangepaste programma.

Sinterklaas in Hooglanderveen

Hooglanderveen heeft alternatieven voor de intocht besproken, maar heeft naar aanleiding van de aangescherpte maatregelen die plannen toch moeten aanpassen. Hooglanderveen wordt als vanouds in sinterklaassfeer gebracht en kinderen kunnen meedoen met een kleurplatenwedstrijd. Uiteraard zorgen Sint en de pieten dat deelname voor alle kinderen de moeite waard is. Doe dus vooral mee! Volg voor meer informatie de website Sint in Hooglanderveen en hun Facebookpagina.

Vathorst en Hoogland

Het comité Sint in Vathorst heeft de afgelopen weken hard gewerkt aan alternatieven. De meest recente coronamaatregelen hebben er helaas toe geleid dat zij afzien van het organiseren van een intocht, voor en door de wijk. Als de maatregelen het toelaten is er misschien wel een kleine activiteit bij HeyPannenkoek. Houd daarom de website www.sinterklaasvathorst.nl de komende weken in de gaten. Het comité: ‘Vathorst staat voor verbinding en iedereen telt mee!’ Zij richten zich met hernieuwde energie op het sinterklaasfeest 2021.

Het Sint comité van Hoogland heeft al eerder laten weten dit jaar genoodzaakt te zijn de sinterklaasintocht over te slaan.

Bron: gemeente Amersfoort