Extra maatregelen binnenstad

Foto: Gemeente Amersfoort

Naast de maatregelen in de noodverordening worden in de binnenstad van Amersfoort extra maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Om bezoekers aan de binnenstad extra te attenderen op afstand houden en scheiden van bezoekersstromen brengt de gemeente in de winkelstraten een witte lijn aan. Deze lijn wordt aangebracht in de Langestraat, Utrechtsestraat en Arnhemsestraat. Daarnaast worden er hekken geplaatst en verkeersregelaars ingezet om mensen te verzoeken op hun fiets in de daarvoor bestemde fietsenstallingen te plaatsen.

Door de fietsen zoveel mogelijk uit de winkelstraten te houden is er meer ruimte om de onderlinge afstand van 1,5 meter te waarborgen.

Op vrijdag, zaterdag en zondag staan de hekken tot 17.00 uur aan de rand van het kernwinkelgebied in de binnenstad. Daarnaast worden er ook hekken geplaatst bij Lieve Vrouwekerkhof bij en achter de toren en bij de Hof / Zevenhuizen (doorgang van winkelstraat naar Hof). Deze hekken staan er tot 19.30 uur.

Op de vrijdagmarkt op Eemplein zijn vanaf 09.30 uur twee verkeersregelaars aanwezig. Op zaterdag komen er hekken bij de markt Havik / Hof van 09:30 – 17:00 uur. En op zondag van 12:00 tot 17:00 uur.

Bron: gemeente Amersfoort