Wethouder Menno Tigelaar tekent toegankelijkheidsverklaring

Foto: Gemeente Amersfoort

Vanaf woensdag 23 september moeten alle overheidswebsites aan toegankelijkheidseisen voldoen zodat iedereen gebruik kan maken van de online informatie. Wethouder Menno Tigelaar heeft namens de gemeente Amersfoort de toegankelijkheidsverklaring ondertekend.

Wethouder Menno Tigelaar (Zorg en ondersteuning, Communicatie en Samenwerking): “In onze samenleving kun je bijna niet meer zonder internet en computers. Daarom is digitale toegankelijkheid zo belangrijk. Onze websites moeten goed in elkaar zitten, zodat ze voor iedereen toegankelijk zijn. Ook voor bezoekers met een beperking. Want Amersfoort is een inclusieve gemeente, waar iedereen moet kunnen meedoen.“

Voortgang volgen

Stichting Accessibility testte deze website www.amersfoort.nl op punten uit de Toegankelijkheidsnorm. Uit de test kwam naar voren dat de website op veel punten toegankelijk is, maar dat er ook nog verbeterpunten zijn. De komende tijd wordt daarom verder gewerkt aan het verbeteren van de leesbaarheid van pdf’s, contrast in kleuren en gebruiksvriendelijkheid van de e-formulieren. De voortgang is te volgen in het Register van toegankelijkheid. Daar is de toegankelijkheidsverklaring te vinden, met verbeterpunten, acties en een tijdspad.

Naast www.amersfoort.nl moeten meer websites van de gemeente voldoen aan de toegankelijkheidsregels. Voor al deze websites brengt de gemeente de komende tijd in kaart wat er moet gebeuren om te voldoen aan de toegankelijkheidsregels.

Meer informatie over toegankelijke websites en de regels: www.digitoegankelijk.nl.

Bron: gemeente Amersfoort