Informatiepunt Schothorst-Zuid aardgasvrij in september

Foto: Gemeente Amersfoort

Amersfoort is hard aan de slag om de CO₂-uitstoot terug te brengen en te stoppen met het gebruik van aardgas. Voor de wijk Schothorst-Zuid stellen gemeente en woningcorporaties voor om samen met Warmtebedrijf Amersfoort een warmtenet aan te leggen.

De gemeente Amersfoort kan voorstellen dat er vragen zijn rondom dit plan, bijvoorbeeld over de inzet van biomassa in de hybride warmte-installatie en over de kosten. Zij stelt bewoners van de wijk Schothorst-Zuid in de gelegenheid om antwoord op hun vragen te krijgen. Daarom wordt er samen met de woningcorporaties en Warmtebedrijf Amersfoort een informatiepunt in het winkelcentrum Schothorst op het plein voor de Lidl georganiseerd, op de volgende data:

  • woensdag 9 september van 13.00 tot 17.00
  • vrijdag 11 september van 15.00 tot 19.30
  • vrijdag 25 september van 15.00 tot 19.30

Duurzaam Bouwloket

Het Duurzaam Bouwloket is ook aanwezig met een mobiele showroom met daarin alle huidige technieken die bewoners kunnen helpen bij het verduurzamen van de woning. Zij voorzien bezoekers van tips en adviezen over isolatie, ventilatie en verschillende manieren van verwarmen.

Coronamaatregelen

Met de inrichting van het informatiepunt wordt rekening gehouden met de geldende richtlijnen van het RIVM. Blijf thuis bij verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging tot 38 graden of koorts. Heeft u vragen en kunt u niet naar het informatiepunt komen? Stuur dan gerust een mail aan [email protected]. Kijk voor meer informatie over Schothorst-Zuid aardgasvrij op www.amersfoort.nl/schothorstzuid.

Bron: gemeente Amersfoort