Muurschildering Hoefkwartier

Foto: Gemeente Amersfoort

Vanaf eind augustus werken de kunstenaars aan de muurschildering in de tunnel aan het einde van de Liendertseweg. Vanaf maandag 24 augustus wordt de tunnel schoongespoten en gewit. Daarna gaan de kunstenaars aan de slag. De werkzaamheden van de kunstenaars staan gepland tot vrijdag 18 september en vinden plaats buiten de spits.

Tunnel gedeeltelijk afgesloten

Om de kunstenaars voldoende ruimte te geven, is de tunnel vanaf 24 augustus gedeeltelijk afgesloten. Dit gebeurt tussen 9.30 en 16.00 uur. Omdat er dan minder ruimte in de tunnel is, vragen we fietsers, brommer- en scooterrijders om af te stappen.

De tunnel verbindt Schothorst en De Hoef met het centrum en krijgt een bijzondere muurschildering. In de schildering verwerken kunstenaars Rozemarijn Westerink en Marisa Rappard beelden van de omgeving én ideeën van inwoners en voorbijgangers. Iedereen die belangstelling had, mocht meedenken over het ontwerp.

We stellen de kunstenaars aan u voor

Rozemarijn Westerink en Marisa Rappard zijn de kunstenaars die de muurschildering maken. Rozemarijn tekent vaak tuinen en Marisa maakt abstracte tekeningen. In hun muurtekening vermengen zij hun stijlen.

Uitstel door coronamaatregelen

Door de coronamaatregelen is het werk uitgesteld. Inmiddels kunnen de kunstenaars, natuurlijk op afstand van 1,5 meter, aan de slag.

Bron: gemeente Amersfoort