Gemeente Amersfoort zoekt Junior Cyber Agents!

Foto:

Cybercriminaliteit is een groeiend probleem, ook in Amersfoort. Daarom is de gemeente Amersfoort op zoek naar Junior Cyber Agents: kinderen tussen de 8 en 12 jaar die zichzelf en hun omgeving digitaal vaardig maken.

De gemeente kan de hulp goed gebruiken! Via het spel HackShield worden zij een Cyber Agent die online gevaar kan herkennen en voorkomen.

Alle kinderen die alles willen leren over hacken, datalekken en veilig internetten kunnen meedoen. In het online spel leren zij zelf en hun omgeving hoe ze online veilig kunnen blijven. Zo kunnen zij als Cyber Agent van Amersfoort de gemeente beschermen. Samen zorgen we voor een veilige online wereld! Er zijn al 88 kinderen die meedoen, wie sluit er aan?

Kom in actie!

Kinderen kunnen HackShield online spelen op www.joinhackshield.nl of de app voor smartphone en tablet downloaden.

24 augustus meedoen aan de Quest

Maandag 24 augustus kunnen kinderen meedoen aan een cybercrime quest! Hiermee kunnen zij extra punten in hun spel verdienen of kennismaken met het spel. De kinderen kunnen tussen 10.00 en 12.00 uur inlopen bij het Van der Valk-A1 Hotel. Of tussen 14.00 en 16.00 uur inlopen in de Raadszaal van het Stadhuis. Aanmelden kan via www.zomerpretpas.nl/agenda.

Huldiging

Wie lukt het om hackers te slim af te zijn? De beste Cyber Agents uit Amersfoort worden na de zomer gehuldigd door de burgemeester!

Bron: gemeente Amersfoort