Werkzaamheden Fiets- en voetgangerstunnel bij Rotonde 2 – Vathorst

Foto: Gemeente Amersfoort

Op maandag 17 augustus 2020 begint aannemer Salverda Bouw met de werkzaamheden voor de aanleg van een fietstunnel onder Rotonde 2 in Vathorst. Dat is op de plek waar de Calveenseweg de rotonde kruist. (Brom)fietsers worden met borden omgeleid. Het autoverkeer op de Bergenboulevard kan met beperkte hinder door blijven rijden.

Vathorst heeft een ringboulevard die de wijk verbindt met in- en uitvalswegen zoals de Bergpas en de Hanzetunnel. Veel kruispunten met de boulevard zijn uitgevoerd als rotonde. Om de doorstroming van het autoverkeer op de Bergenboulevard in Vathorst te verbeteren, is Rotonde 1 aangepast naar een turborotonde met een extra rijstrook. Onder Rotonde 2 komt een fiets- en voetgangerstunnel. Door de werkzaamheden zal de verkeerssituatie op Rotonde 2 en op de Bergenboulevard tussen Rotonde 1 en 3 tijdelijk wijzigen:

  • fietsers op de Calveenseweg en tussen Rotonde 1 en 3 worden omgeleid via Olympus, Drieberg, Calveenseweg, Geulhemmerberg en Fromberg.
  • in de week van 17 tot 21 augustus maakt de aannemer een tijdelijke verbreding aan de westzijde van Rotonde 2 om het autoverkeer langs de rotonde te kunnen leiden. Tijdens de aanleg van de tijdelijke verbreding zijn verkeersregelaars aanwezig.
  • Vanaf maandag 24 augustus leidt de aannemer het autoverkeer op de Bergenboulevard in verschillende fasen langs één zijde van de rotonde en voor een deel over de bestaande busbaan. Zij geven dit aan met verkeersborden en wegafzettingen.
  • De verkeersmaatregelen blijven van kracht tot de fietstunnel gereed is, naar verwachting in het tweede kwartaal van 2021.

Meer informatie op de projectpagina van de Bergenboulevard

Bron: gemeente Amersfoort