Deze zomer extra zwerfafval acties

Foto: Gemeente Amersfoort

Deze zomer doet de gemeente Amersfoort extra veel om zwerfafval op te ruimen en tegen te gaan. In de zomerperiode gaan meer mensen naar buiten en dit jaar zijn dat meer mensen die parken en het water in en om onze stad opzoeken. Dat betekent ook meer zwerfafval. Dat vraagt om actie van iedereen. Samen houden we het schoon. Zo hoort dat gewoon.

De gemeente leegt de afvalbakken in parken en druk bezochte plekken vaker. Ook gaan Beach Busters en Suppers op pad om afval in de parken en in het water op te ruimen en om mensen vragen te stellen over zwerfafval. Dat doen ze op negen plekken in de stad waar veel mensen naartoe komen en waar veel zwerfafval wordt gezien. Natuurlijk vragen ze iedereen om zelf eigen afval op te ruimen.

Beach Busters op pad

De Beach Busters van Recycle Valley gaan vanaf donderdag 23 juli zichtbaar opruimen en gaan in gesprek met mensen die ze tegenkomen. Ze delen afvaltassen uit en proberen mensen enthousiast te krijgen voor een eigen initiatief om zwerfafval op te ruimen. Je kunt ze tegenkomen in verschillende parken en de binnenstad. Je herkent de Beach Busters aan hun groene shirt met gemeentelogo.

Suppers op het water

Teams van de Stichting SUPclean-up gaan staand op SUP board het water op om afval in het water en langs de kades op te ruimen. Ook zij gaan in gesprek met mensen over hun afval.

Pilot

Gemeente, Provincie en Waterschap zijn gezamenlijk een pilot en gedragsscan gestart met als doel het zwerfafval te verminderen dat door recreƫrende inwoners wordt achtergelaten. Deze pilot houden zij langs de Eem en het fietspad over de Grebbeliniedijk.

Samen houden we het schoon. Zo hoort dat gewoon.

Alleen samen houden we het schoon. Zelf kan je meehelpen door je eigen afval op te ruimen de afvalbak. Is hij vol? Zoek een andere afvalbak of neem je afval mee naar huis. Dit is natuurlijk niet ideaal, maar zo doen we er samen alles aan om het schoon te houden. Wil je meer doen? Graag. Inmiddels zijn er veel Amersfoorters die afval prikken in hun buurt samen met buren, kinderen, ondernemers of winkeliers. En wist je dat je zelfs een stukje van je stad kunt adopteren om schoon te houden? Doe ook mee. Je vindt de verschillende mogelijkheden op de website www.keischoon033.nl.

Bron: gemeente Amersfoort