Prikkelende ontmoetingen in Amersfoort tijdens Prokkel-op-Pad

Foto: Gemeente Amersfoort

Medewerkers van de gemeente Amersfoort, raadsleden, cliënten van Amerpoort en Humanitas lopen op woensdag 15 juli samen Prokkel-op-Pad. Zij gaan op pad om elkaars wereld te verkennen, een wereld met of zonder verstandelijke beperking. Een dag in het teken van prikkelende ontmoetingen en naar elkaar omkijken.

Aan Prokkel-op-Pad doen landelijk circa 30 teams mee, verdeeld over tien gemeenten. In Amersfoort gaan twee Prokkelteams op pad. De teams maken opdrachten in de stad met de bedoeling daarna ervaringen uit te wisselen. Ook spreken ze met elkaar over het leven in coronatijd en in de 1,5 meter samenleving. De deelnemers van Amerpoort en Humanitas zijn allemaal lid van een kookgroep. Deze lag de afgelopen maanden vanwege de coronamaatregelen stil.

Cees van Eijk, wethouder Diversiteit en Toegankelijkheid: “In Amersfoort telt iedereen mee en doet iedereen mee. Ongeacht je leeftijd, afkomst, levensovertuiging, geaardheid, beperking of andere achtergrond. We willen dat iedereen in onze stad prettig kan wonen, werken en leven op een manier die bij hen past, en belangrijker nog: dat we met elkaar prettig samenleven. Dat kan alleen als we andere inwoners leren kennen, van elkaar leren en samen kijken hoe het beter kan in onze stad. Voor mensen met een (verstandelijke) beperking is de coronaperiode extra lastig. De 1,5 meter afstand is voor hen bijvoorbeeld moeilijk in te schatten. Het is goed dat we luisteren naar deze ervaringen en meedenken om deze periode voor iedereen wat makkelijker te maken”.

Prokkelen is een initiatief van de landelijke Stichting Prokkel. Vorige maand deed Amersfoort mee aan de Prokkelweek waarbij deelnemers o.a. op pad gingen met boa’s en een gesprek voerden met wethouders. Prokkel-op-Pad is een van de kleinschalige, lokale ontmoetingen tijdens de ProkkelZomer. Dit jaar worden de activiteiten aangepast volgens de geldende RIVM-richtlijnen. Kijk voor meer informatie op de website van Stichting Prokkel.

Bron: gemeente Amersfoort