Geef u mening over plannen Kop van Isselt

Foto: Gemeente Amersfoort

Kop van Isselt gaat veranderen. Van een industrieterrein naar een stedelijk gebied waar u kunt wonen, werken en recreëren. Wat vindt u van de plannen in het gebied? De gemeente en grondeigenaren in het gebied willen dat graag weten.

De gemeente Amersfoort had u graag ontmoet in een bijeenkomst, maar door de coronacrisis kan dat helaas niet. Daarom heeft ze voor u drie korte filmpjes gemaakt over drie thema’s waar ze graag uw mening over hoort.

Drie filmpjes waarop u kunt reageren

Bekijk de drie filmpjes op de pagina Kop van Isselt en reageer. De drie thema’s zijn:

  • Hoe kunnen we deze nieuwe wijk aantrekkelijk en onderscheidend maken, met een stedelijke mix van wonen en werken?
  • De nieuwe wijk in relatie tot het Soesterkwartier: hoe kunnen deze twee wijken elkaar versterken?
  • De oever van de Eem: hoe krijgt deze plek een prachtige invulling?

Reageren kan simpel en snel via een e-mail-link onder elk filmpje. U kunt tot en met 28 juni reageren. Het ontwerpteam Kop van Isselt neemt uw ideeën mee in de plannen voor het gebied.

Achtergrond Kop van Isselt

Samen met een aantal grondeigenaren heeft de gemeente op woensdag 12 februari 2020 een eerste inloopbijeenkomst georganiseerd over de gebiedsontwikkeling Kop van Isselt. Daar waren ongeveer 240 bezoekers bij aanwezig. De gemeente heeft toen toegezegd dat zij u bij het vervolg van de plannen informeert en betrekt.

Naar verwachting verhuist de ROVA over een aantal jaar. Ondertussen onderzoekt de gemeente met een aantal eigenaren in het gebied of er gezamenlijk plannen kunnen worden gemaakt om Kop van Isselt te transformeren. Het verandert dan van bedrijventerrein naar een gebied waar het fijn is om te wonen, te werken en te recreëren. Het gebied ligt op een centrale locatie in Amersfoort en is één van de bijzondere plekken van Langs Eem en Spoor.

Meer informatie over Kop van Isselt

Wilt u meer weten over Kop van Isselt? Neem dan eens een kijkje op de projectpagina Kop van Isselt. Of neem contact op met projectmanager Gerry Zwier, via e-mailadres [email protected].

Bron: gemeente Amersfoort