Maandag 1 juni bewaakte fietsenstalling Eemplein open

Foto: Gemeente Amersfoort

De nieuwe fietsenstalling op het Eemplein is op 1 juni open gegaan. Je kan je fiets daar gratis stallen. Het parkeerbonnetje voor je fiets pak je van een tafeltje en het andere bonnetje hangt de beheerder aan je fiets.

In samenspraak met bewoners en ondernemers van het Eemplein heeft de gemeente de bewaakte fietsenstalling op het Eemplein mogelijk gemaakt. De stalling biedt aan zo’n 100 fietsen een plek en is open van  maandag tot en met zaterdag open van 07.30 uur tot 0.30 uur. Op zondag gaat de stalling een uurtje later open, dus om 8.30 uur. Wel sluit de stalling dezelfde tijd om 0.30 uur.

De beheerders van alle fietsenstallingen in de stad kregen ter gelegenheid van de opening een nieuwe bedrijfsoutfit van wethouder Hans Buijtelaar op dinsdag 2 juni. Ze ontvingen een jas en drie t-shirts met het motto ‘uw fiets onze zorg’. De wethouder reikte volgens de coronarichtlijnen op gepaste afstand de nieuwe kleding uit aan de beheerders.

De stallingen zijn in het beheer van de Stichting FACA. De Stichting FACA biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid een traject te doorlopen dat hen weer perspectief biedt. Meedoen in de samenleving staat hierbij voorop.

Bron: gemeente Amersfoort