Verbeteringen straten Bergkwartier

Foto: Gemeente Amersfoort

In het Bergkwartier gaat de gemeente diverse straten rondom de Borgesiuslaan verbeteren met een aangepaste riolering en nieuwe bestrating. Bomen met een beperkte levensverwachting worden vervangen door nieuwe bomen.

In het Bergkwartier krijgen 14 straten een deels aangepaste riolering en nieuwe bestrating. Het schone regenwater wordt straks apart afgevoerd en direct de bodem in gebracht. Hierdoor komt er minder water bij de rioolwaterzuivering en kan ons afvalwater beter en goedkoper gezuiverd worden. Vervolgens krijgen de straten nieuwe bestrating. Het ontwerp hiervoor wordt afgestemd op het beschermd stadsgezicht dat op de Berg van toepassing is.

Nieuwe bomen

In 2017 en 2019 zijn alle bomen in het projectgebied onderzocht op kwaliteit en levensverwachting. De bomen met een beperkte levensverwachting worden vervangen door nieuwe bomen die de gemeente samen met de buurt heeft uitgekozen. Hiervoor heeft de aannemer een vergunningaanvraag ingediend. Deze aanvraag vindt u deze week terug in de bekendmakingen in de krant De Stad Amersfoort.

Bron: gemeente Amersfoort