Financiële steun voor ondernemers en zzp’ers

Foto: Publiek domein

Ondernemers en zzp’ers uit Amersfoort en Leusden, die vanwege het Coronavirus in financiële problemen komen, kunnen nog tot en met 31 mei ondersteuning aanvragen vanuit de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers (Tozo).

Toekenning en betaling

De regeling ging in maart in. Inmiddels zijn er al ruim 3.500 voorschotten verstrekt. Een besluit over toekenning van de inkomensondersteuning en een volgende betaling volgt begin mei. En vervolgens maandelijks na aanvraag.

Waaruit bestaat de Tozo?

De Tozo bestaat uit twee onderdelen: inkomensondersteuning en de mogelijkheid tot een bedrijfslening. De inkomensondersteuning geldt voor maximaal drie aaneengesloten kalendermaanden in de periode van 1 maart 2020 tot en met 31 augustus 2020. U mag zelf kiezen voor de periode waarin u het minste inkomen verwacht. Dit geld hoeft u niet terug te betalen. Daarnaast kunt u een lening aanvragen voor bedrijfskapitaal met gunstige voorwaarden, tot maximaal € 10.157,-.

Aanvragen

U kunt de aanvraag tot en met 31 mei indienen via de pagina Ondernemers en zzp’ers. Hier staat ook alle actuele informatie over de regeling.

Bron: gemeente Amersfoort