Herstart sport in Amersfoort

Foto: Gemeente Amersfoort

Ook in Amersfoort kan de jeugd weer georganiseerd gaan sporten in de buitenlucht. Onder regie van de Sport3hoek, bestaande uit ASF, SRO en gemeente Amersfoort, maken verenigingen en andere sport- en beweegaanbieders plannen om vanaf woensdag 29 april weer een sportaanbod te hebben voor jongeren tot en met 18 jaar. De komende dagen krijgen deze plannen meer vorm.

Dinsdagavond maakte premier Rutte bekend dat jongeren tot en met 18 jaar, onder bepaalde voorwaarden, weer georganiseerd mogen sporten. Dit geldt met ingang van woensdag 29 april en alleen voor sport in de buitenlucht. De Sport3hoek in Amersfoort neemt regie en trekt samen op met onder andere sportverenigingen, sport- en beweegaanbieders, buurtsportcoaches en jongerenwerk. Het uitgangspunt daarbij is dat alle kinderen en jongeren in Amersfoort mee kunnen doen aan georganiseerd sportaanbod.

Plannen maken

Verenigingen en andere sport- en beweegaanbieders gaan zich nu voorbereiden op de herstart van de sport op basis van de, door de Rijksoverheid, gestelde richtlijnen. Zij krijgen daarbij de ruimte om dit zelf zo goed mogelijk in te vullen, waar nodig met ondersteuning vanuit de Sport3hoek. Hierbij gelden de voorwaarden en richtlijnen van de rijksoverheid.

“Het is mooi dat onze Amersfoortse jeugd weer georganiseerd kan gaan sporten”, aldus wethouder Buijtelaar van sport: “Ik zie er naar uit dat er in de stad weer meer gesport kan worden. Als gemeente pakken we dit samen op met de ASF en SRO, in goed overleg met alle verenigingen en andere aanbieders.”

Protocollen voor sport

Op landelijk niveau wordt op dit moment hard gewerkt aan de aanpassing van de noodverordening om het sporten binnen de huidige maatregelen mogelijk te maken. Daarnaast is de vereniging Sport en Gemeenten (VSG) in samenwerking met het ministerie en NOC*NSF bezig met het opstellen van protocollen voor sport. Tot slot heeft het kabinet besloten om ook topsporters meer mogelijkheden te bieden. Zij kunnen hun trainingen individueel weer hervatten op aangewezen sportaccommodaties, als zij zich aan de richtlijn van 1,5 meter afstand houden. NOC*NSF en de KNVB stellen een lijst op met de namen van de sporters die als topsporter aangemerkt worden en toegang hebben tot de aangewezen accommodaties.

Actuele informatie over de situatie voor sport in Amersfoort is te vinden op de website van de gemeente.

Bron: gemeente Amersfoort