Financiële ondersteuning voor zzp’er

Foto:

Veel zelfstandig ondernemers en zelfstandigen zonder personeel kampen met financiële tekorten als gevolg van het coronavirus. Om hen te ondersteunen heeft het Rijk op 17 maart 2020 een noodpakket met maatregelen voor behoud van banen en economie. De gemeente regelt de extra tijdelijke financiële ondersteuning voor in Amersfoort gevestigde ondernemers en zzp-ers.

De tijdelijke ondersteuning kan bestaan uit twee voorzieningen:

  • Een inkomensondersteuning voor 3 maanden. Dit is een aanvulling op het huidige inkomen tot aan het sociaal minimum. Die hoeft niet te worden terugbetaald.
  • Een lening voor bedrijfskapitaal tot maximaal € 10.157,00. Uitstel van aflossing is mogelijk.

De gemeente toetst – in tegenstelling tot het Besluit bijstand zelfstandigen – niet naar de levensvatbaarheid van het bedrijf, het inkomen van eventuele huisgenoten of vermogen. Binnen vier weken na ontvangst van de aanvraag besluit de gemeente tot toekenning of afwijzing.

Meer informatie en aanmelden

Alle financiële regelingen en aanmeldmogelijkheden zijn te vinden op de webpagina www.amersfoort.nl/corona. Ondernemers die zich hebben aangemeld worden daarna zo snel mogelijk teruggebeld door het Team Zelfstandigen van de gemeente.

Bron: gemeente Amersfoort