Inwoner Amersfoort besmet met coronavirus

Foto: Rijksoverheid

Een inwoner van gemeente Amersfoort is besmet geraakt met het coronavirus (COVID-19). Het gaat om één patiënt. De vrouw is in isolatie in het Meander Medisch Centrum. Het contactonderzoek dat GGD regio Utrecht in dit soort situaties altijd doet, vindt momenteel plaats.

Als gemeente volgen wij de adviezen en instructies van het RIVM en GGD regio Utrecht, die alert blijven op nieuwe besmettingen en steeds hetzelfde protocol toepassen als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de patiënt. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich in Nederland kan verspreiden.

Burgemeester Lucas Bolsius: “Dit is de eerste Amersfoortse inwoner die besmet is. Ik heb al eerder gezegd dat het helaas niet de vraag was of dat zou gebeuren, maar wanneer. In de eerste plaats heel vervelend voor de persoon om wie het gaat. Ze is in goede handen en ik hoop dat zij snel herstelt. Ik kan mij voorstellen dat het voor andere inwoners nu nog wat dichterbij komt. En dat roept ongetwijfeld de nodige vragen op. Wat ik vooral wil meegeven is dat wij de adviezen van het RIVM volgen en ik roep iedereen op zich daaraan te houden.”

Als u klachten heeft

Heeft u koorts met luchtwegklachten (hoesten of kortademigheid)? En bent u de afgelopen twee weken in een land of regio geweest met wijdverspreide verspreiding van het coronavirus? Of heeft u de afgelopen 2 weken contact gehad met een patiënt met het nieuwe coronavirus? Het advies van het RIVM is om in dat geval thuis te blijven en telefonisch contact op te nemen met uw huisarts.

Meer informatie

Iedereen die vragen heeft, kan terecht bij:

Het landelijke telefoonnummer voor informatie over het coronavirus:

0800-1351

(tussen 8.00 en 20.00 uur).

GGD regio Utrecht te bereiken via

030-6305400

(gedurende werkdagen bereikbaar van 8:30-17:00 uur).

Geen aanvullende maatregelen

Op dit moment zijn geen aanvullende maatregelen noodzakelijk, ook niet voor evenementen.

We staan in nauw contact met de GGD, om de laatste ontwikkelingen te blijven volgen. We roepen iedereen op om de privacy van de betrokken persoon te respecteren.

Bron: gemeente Amersfoort