Huisarts Frans Boonekamp ontvangt Lenaert Nicasiusspeld

Foto:

Op vrijdag 6 maart 2020 heeft huisarts Frans Boonekamp uit handen van burgemeester Lucas Bolsius de Lenaert Nicaiusspeld ontvangen. Hij krijgt de gemeentelijke onderscheiding voor zijn grote inzet als huisarts in Hoogland en zijn diverse maatschappelijke initiatieven in de regio Amersfoort.

Frans Boonekamp is sinds 1984 huisarts te Hoogland. Hij heeft veel betekend voor de inwoners van Amersfoort en in het bijzonder voor een groot deel van de inwoners van Hoogland.

Burgemeester Lucas Bolsius: ”De heer Boonekamp is altijd bezig met innovatie en kwaliteitsverbetering. De patiëntenzorg komt bij hem op de eerste plaats. Hij was betrokken bij het opzetten van de huisartsenpost Eemland en zette de diabetes ketenzorg in de regio op. Een belangrijke rol speelt hij in de verbetering van de samenwerking tussen huisartsen in de regio Eemland en specialisten in het Meander Medisch Centrum”.

De heer Boonekamp was bestuurder en voorzitter van het MCCE, het Medisch Coördinerend Centrum Eemland. Een initiatief van de Huisartsen Coöperatie Eemland en het Meander Medisch Centrum met als doel de samenwerking en verbinding tussen de eerste – en tweedelijnszorg te stimuleren en te optimaliseren.

Bron: gemeente Amersfoort