Praat mee over het antidiscriminatiebeleid van Amersfoort

Foto: Gemeente Amersfoort

Wilt u bijdragen aan de realisatie van het antidiscriminatiebeleid van Amersfoort, en samen met de gemeente werken aan een veilig, leefbaar en inclusief Amersfoort? Kom dan dinsdagavond 17 maart naar het Stadsgesprek Antidiscriminatie.

Eerder heeft de gemeente inwoners gevraagd naar hun ervaring met discriminatie. Er is met verschillende inwoners en organisaties in Amersfoort gesproken om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de ervaren discriminatie. Als vervolgstap is er een stadsgesprek op 17 maart. Tijdens het stadsgesprek worden de opgehaalde resultaten besproken en gaan we met elkaar in gesprek over de aanpak van discriminatie binnen verschillende leefgebieden.

Samenwerking

Aan het stadsgesprek zullen bestuurders, raadsleden, inwoners en relevante organisaties deelnemen. Samenwerking tussen inwoners, organisaties en de gemeente is één van de belangrijkste succesfactoren in de aanpak van discriminatie.

Stadsgesprek

De avond start met een inloop om 18.30 uur en start om 19.00 uur. Het vindt plaats in het gebouw van de Hogeschool Utrecht op De Nieuwe Poort 21, Amersfoort. De gemeente Amersfoort ziet uw aanmelding graag tegemoet, dit kan door tot 15 maart een e-mail te sturen naar [email protected]. Vermeld hierin ook met hoeveel personen u komt en binnen welk tafelgesprek u wilt meepraten. Hier wordt zoveel mogelijk rekening mee gehouden. De onderwerpen van de tafelgesprekken zijn: Onderwijs, Arbeidsmarkt, Buurt/wijk en openbare ruimte, Horeca/amusement en Collectieve voorzieningen (zorg-, uitkeringsinstanties etc.).

Bron: gemeente Amersfoort