Toekomst stadhuis: doe mee in maart

Foto: Gemeente Amersfoort

Eind vorig jaar besloot de gemeenteraad om een nieuw stadhuis te bouwen op de Trapeziumlocatie. In het raadsbesluit stond dat het nieuwe stadhuis van Amersfoort een duurzaam, aansprekend en gastvrij huis voor de stad moet zijn. Dat is de wens. Maar wat is dat eigenlijk? En waar denk jij dan aan?

Daarover gaat de gemeente Amersfoort graag in gesprek met de stad. Dat gebeurt op twee momenten in maart:

  • Donderdagavond 12 maart 2020 in de Observant
  • Woensdagavond 25 maart 2020 in het KadeCafe

Meedoen in maart

Tijdens deze avonden krijg je te horen wat er nu achter de schermen gebeurt en gaat de gemeente met je in gesprek over de vragen: Wat is voor jou een huis voor de stad? En wat is een duurzaam, gastvrij en aansprekend huis voor de stad? Aanmelden voor één van de avonden kan via amersfoort.nl/stadhuis. Het is ook mogelijk om online je antwoorden op deze vragen te geven.

Vervolg

Naast deze twee avonden, zijn er in maart ook gesprekken met experts, met andere gemeenten en met de medewerkers over deze vragen. De vragen die nu centraal staan, zijn nog ‘groot en abstract’ maar dat past bij deze eerste fase. Er gaan de komende jaren nog meer bijeenkomsten volgen en de vragen worden dan steeds concreter. De antwoorden die de gemeente verzameld in maart, bundelt ze in een visie op de toekomst van het stadhuis. Samen met het programma van eisen moet dat na de zomer een goede basis bieden om marktpartijen te benaderen.

Bron: gemeente Amersfoort