Burgemeester sluit twee woningen na aantreffen illegale prostitutie

Foto: Gemeente Amersfoort

Vrijdag 7 februari 2020 heeft burgemeester Bolsius besloten om twee woningen per direct te sluiten na het aantreffen van illegale prostitutie. Op basis van anonieme meldingen zijn op donderdagavond 6 februari controles uitgevoerd door handhavers van de gemeente samen met team Handhaving en Identiteit en team Mensenhandel van de politie.

Zowel in een woning aan de Grote Haag 24 en een woning aan de Baak van Domburg 86 was sprake van illegale prostitutie. Aan sekswerkers die bij de controle aangetroffen zijn, is hulp aangeboden door Belle. Zij bieden ondersteuning en hulpverlening aan (ex-)sekswerkers.

Signaleer en meld!

Signalen van buurtbewoners zijn bij de aanpak van criminele activiteiten zeer belangrijk. U kent de buurt het beste en u heeft snel in de gaten of iets verdacht is. In dit geval waren anonieme meldingen aanleiding om een controle te houden.

Ziet u vreemde, verontrustende zaken of zaken waarvan u denkt dat ze niet pluis zijn? Meld het bij de politie. Bel 112 als elke seconde telt en bij geen spoed 0900-8844. Anoniem doorgeven kan ook bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl/melden.

Bron: gemeente Amersfoort