Veel en diverse activiteiten in de stad rond 75 jaar vrijheid

Foto: Gemeente Amersfoort

In Amersfoort, Hoogland en Hooglanderveen werken verenigingen, inwoners en bedrijven aan een programma met tal van activiteiten waarmee we stil staan bij 75 jaar bevrijding. Dat het thema leeft in de stad blijkt onder andere uit een grote groep betrokken organisaties en vrijwilligers die aanwezig waren bij een gezamenlijke start, tijdens een kick-off bijeenkomst op 17 oktober in het stadhuis van Amersfoort.

De bezoekers lichtten hun plannen toe en zochten elkaar op. Intussen heeft de stuurgroep een kalender opgesteld met ruim 50 activiteiten. Een Bevrijdingsintocht, de Vrijheidskaravaan, vrijheidsmaaltijden in verschillende wijken en een educatieproject voor jongeren zijn zomaar een greep uit het uitgebreide programma waarmee Amersfoort, Hoogland en Hooglanderveen 75 jaar vrijheid wil gaan herdenken en vieren.

Lichtkunstwerk

Amersfoort is verder bijzonder verheugd aangesloten te zijn bij twee landelijke projecten: Het lichtkunstwerk Levenslicht van Daan Roosegaarde dat vanaf 22 januari 2020 te zien zal zijn in de tuin van Museum Flehite. Het Levenslicht is te zien in gemeenten met (een) (voormalig) Joodse gemeenschap(pen) en symboliseert de Joodse, Roma en Sinti slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Het andere landelijke project betreft de Vrijheidsexpress. Maar liefst 14 bussen reizen door het land met een programma over vrijheid. In Amersfoort komen twee haltes op een nog nader te bepalen moment en plek.

Activiteiten

Wilt u alvast plannen welke activiteit u gaat bezoeken? Houdt de webpagina www.amersfoort.nl/75jaarvrijheid in de gaten of kom 6 januari naar de nieuwjaarsreceptie, speciaal in het thema van 75 jaar vrijheid. Het gemeentebestuur nodigt iedereen van harte uit om elkaar te ontmoeten in de aula van Openbaar Lyceum op De Amersfoortse Berg
De aanvang is 19.30 uur. U bent vanaf 19.00 uur welkom.

Bron: gemeente Amersfoort