Gemeentelijke belastingaanslag digitaal via MijnOverheid.nl

Foto: Amersfoort.nieuws.nl

Binnenkort verstuurt de gemeente Amersfoort het aanslagbiljet voor de gemeentelijke heffingen en de WOZ-waardering. Heeft u uw account bij MijnOverheid.nl al geactiveerd en heeft u de gemeente Amersfoort aangevinkt? Dan komt ook uw aanslagbiljet gemeentelijke belastingen digitaal in uw berichtenbox. U krijgt daarvan bericht in uw privé e-mailbox.

Werkt u nog niet met MijnOverheid?

Activeer uw account dan alsnog vóór 15 januari 2020. Houd uw DigiD bij de hand en ga naar www.mijnoverheid.nl.

Steeds meer overheidsinstanties gebruiken MijnOverheid. De Belastingdienst bijvoorbeeld, maar ook waterschappen, de Sociale Verzekeringsbank, het Kadaster en gemeenten. Stapsgewijs komen steeds meer diensten en producten hier digitaal beschikbaar.

Activeer vóór 15 januari 2020

Wilt u uw aanslag voor de gemeentelijke heffingen voortaan digitaal ontvangen? Dat kan als u uw berichtenbox van mijnoverheid.nl activeert vóór 15 januari 2020. Belangrijk is dat Amersfoort is aangevinkt bij ‘gemeenten’. Dan ontvangt u de aanslag digitaal. Ook de WOZ-taxatie van uw woning kunt u dan via deze website inzien. Als u uw e-mailadres achterlaat, krijgt u bovendien automatisch een e-mail wanneer er berichten voor u klaar staan.

App berichtenbox

En wist u dat u ook de handige app Berichtenbox kunt downloaden? Met deze app kunt u op uw smartphone post lezen en een melding ontvangen bij nieuwe post. Zo mist u nooit berichten van de overheid.

Bron: gemeente Amersfoort