Campagne ‘Grijp je kans!’ barst los

Joey - Grijp je kans
Foto: Gemeente Amersfoort

In Amersfoort wil de gemeente dat alle jongeren hun talenten kunnen ontplooien. Veel jongeren in Amersfoort zijn goed bezig. Hun verhalen inspireren andere jongeren weer. De gemeente ging op zoek naar de verhalen van jongeren die hun kans hebben gegrepen en die trots zijn op waar ze nu staan. Jongeren die vertellen wat zij nu al bereikt hebben en wat zij daarvoor moeten doen (en laten). Het motto van de campagne is ‘Grijp je kans!’

De succesverhalen van jongeren zoals Joey en Monica worden gedeeld in deze campagnereeks. Zij waren vandaag aanwezig bij de aftrap van de campagne. Wethouder Koser-Kaya liet trots de filmpjes zien aan de partners uit de stad en de jongeren lieten zien waar zij trots op zijn:

Monica – Grijp je kans

Joey (19) is bestuurslid van jongerenvereniging SoWhat. Toen dat dreigde te sluiten, heeft hij subsidie aangevraagd om het jongerencentrum open te houden, zodat jongeren een plek hebben waar ze zichzelf kunnen zijn. Monica (19) geeft graag haar passie voor sport door aan anderen. Ze heeft door middel van een crowdfundingsactie geld ingezameld om naar Zuid-Afrika te gaan. Daar heeft ze aan kinderen sportles gegeven.

Verschillende partijen in Amersfoort kunnen jongeren (op weg) helpen om hun doelen te bereiken. Je kunt hierbij denken aan de ABC’s, SROScholen in de Kunst, alle scholen, de samenwerkingsverbanden, SOVEEIndebuurt033Bibliotheek EemlandGGD regio Utrecht en de kinderopvangorganisaties. Amersfoort biedt jongeren de ruimte om zich te ontwikkelen en stimuleert hen om hun talenten optimaal te benutten. Wil jij ook jouw kans grijpen? Kijk dan bij een van de partners op hun website.

Naast Joey en Monica zijn er nog zes jongeren die hun verhalen delen. De komende weken zullen hun verhalen op verschillende online platformen gedeeld worden. Je kunt de filmpjes hier bekijken.

Bron: gemeente Amersfoort