Huischeck voor langer thuis wonen

Foto: Gemeente Amersfoort

Steeds meer ouderen willen langer thuis blijven wonen. Maar is de woning ook geschikt als lopen en bewegen straks minder makkelijk gaat? Het is belangrijk om op tijd na te denken wat u wilt en nodig heeft in de toekomst. Om u hierbij te ondersteunen, heeft de gemeente Amersfoort alle informatie over woningaanpassingen of verhuizen nu gebundeld op de website.

De woning aanpassen of verhuizen? Voor die keuze staat vrijwel iedereen op een zeker moment.
Aanpassingen doen in de woning of verhuizen zijn niet van de ene op de andere dag geregeld. Daarom is het belangrijk om op tijd na te denken wat je in de toekomst wilt. OpĀ amersfoort.nl/langerthuis is alle informatie gebundeld. Met handige tips, praktische informatie en mogelijkheden voor ondersteuning.

Huischeck voor een veilige woning

Een vloerkleed, kabels die losliggen, drempels. Hele gewone dingen in huis kunnen voor grote problemen zorgen, zeker voor wie ouder wordt. Vrijwilligers van Rode Kruis aan Huis komen gratis bij mensen thuis om de veiligheid in en om het huis te checken. Zij nemen een vragenlijst door met 53 punten die te maken hebben met veiligheid in en om het huis. Met vallen en struikelen, brand en inbraak, maar ook met online veiligheid. Niet iedereen heeft de middelen of mogelijkheden om dingen te veranderen. Daarom is Rode Kruis aan Huis altijd verbonden aan een klusteam in de buurt.

Wilt u zich aanmelden voor de gratis huischeck van Rode Kruis aan huis? Neem contact op via [email protected] of 033 472 7553.

Hulp op maat bij verhuizen

Niet alle woningen zijn geschikt om prettig oud te worden. Verhuizen kan dan een beter idee zijn. Maar hoe pak je dat aan? Huurders van Omnia Wonen, Portaal en de Alliantie kunnen hulp krijgen van de wooncoach om de juiste woning te vinden.

Een wooncoach kent het aanbod van woningen goed. Ook helpt een wooncoach bijvoorbeeld bij het inschrijven op Woningnet of kijkt of huurtoeslag mogelijk is. Of maakt een berekening van de huurprijs. Ook worden kinderen of zorgpartijen bij de plannen betrokken, als dat nodig is.

Huurders van Omnia Wonen, Portaal of de Alliantie van 65 jaar of ouder kunnen een afspraak maken met de wooncoach door te bellen met 088 002 3200 of een e-mail te sturen naar [email protected]

Bron: gemeente Amersfoort