College haalt randvoorwaarde van 60 woningen voor Schothorsterlaan 88 van tafel

Park Schothorst
Foto:

Op 16 april 2019 heeft het college via een raadsvoorstel voorgesteld een onderzoek te starten naar mogelijkheden voor woningbouw aan de Schothorsterlaan 88. Voor het onderzoek waren een aantal kaders meegegeven, waaronder circa 60 woningen en de ontwikkeling van een ecologische zone. Tijdens de behandeling van het voorstel in de gemeenteraad gaf de raad aan eerst het gesprek met bewoners aan te willen gaan. Dit gesprek staat gepland voor zaterdag 30 november a.s.

Het voornemen om een onderzoek te starten naar woningbouw heeft vele reacties uit de stad opgeleverd. Woningbouw trekt verkeer aan dat door het gebied moet. En het park is een belangrijke groene plek voor sport en ontspanning voor veel Amersfoorters. De hoeveelheid woningbouw zal dat onder druk zetten, is veelgehoorde kritiek. Het college is daarom tot de conclusie gekomen dat het kader van 60 woningen het gesprek over andere idee├źn en initiatieven met de buurt belemmert.

Om die reden wil het college de randvoorwaarde van circa 60 woningen van tafel halen. Het college realiseert zich dat het kort dag is, maar heeft gemeend dit beter voorafgaand te doen in plaats van na de bijeenkomst.

De gemeente wil graag van de buurt horen of zij andere mogelijkheden zien voor dit terrein en wil die voorstellen in een open gesprek verkennen en verder onderzoeken. Alles in overleg met betrokkenen en belanghebbenden.

Tijdens de door de raad georganiseerde inloopbijeenkomst van zaterdag a.s. zijn initiatiefnemers aanwezig die andere voorstellen hebben voor de ontwikkeling van het gebied.

Bron: gemeente Amersfoort