Glijbaan Amerena open vanaf 21 juli

Foto: Gemeente Amersfoort

Amersfoort is een attractie rijker: de glijbaan in het zwembad van Amerena is vanaf zondag 21 juli open voor iedereen die er vanaf durft! Zwemmers kunnen in de zomervakantie (22 juli t/m 1 september) zeven dagen per week van 13.00 – 17.00 uur van de baan af tijdens het vrij zwemmen. Het completeert Amerena naast de talloze sporten die er al dagelijks zeer actief worden beoefend.

Gebruikers beklimmen een toren van 14 meter om bij de opening van de baan te komen en kunnen daar ter plekke zelf kiezen welke lichteffecten ze in de baan willen beleven. Hierna begint de supersnelle afdaling van de 98 meter lange baan, die eindigt met een flinke plons in het doelgroepenbad.

Kers op de taart

Wethouder Hans Buijtelaar (Sport) “Tienduizenden mensen van alle leeftijden weten al regelmatig hun weg te vinden naar Amerena, voor topsportevenementen, verenigingssporten, water- en zaalsporten, fysiotherapie en ontmoeting. Nu is er als kers op de taart de supersnelle en spannende glijbaan; eindelijk af! Een glijbaan die hopelijk veel extra jonge mensen uiteindelijk voor een van de vele sporten in Amerena zal interesseren.”

Kijk op www.amerena.nl/sporten voor een indruk van het enorme aanbod van Amerena.

Bron: gemeente Amersfoort