Theater project ‘de liefde’ zoekt jongeren

Foto ter illustratie
Foto: Publiek domein

Liefde is mooi, maar er kan ook veel in mis gaan. Jongeren, die nieuw zijn in Nederland, hebben vaak geen voorlichting gehad over relaties en seksualiteit, en weten niet altijd even goed hoe hiermee om te gaan.

Hierin willen initiatiefnemers Monique van Wielink en Ien van Nieuwenhuijzen verandering in brengen met het nog te maken theaterstuk De liefde – ik hou van je. Samen met jongeren met een Somalische of Eritrese willen zij aan de hand van het theaterstuk nieuwkomers voorlichting geven over relaties en seksualiteit.

Jongeren gezocht

De organisatie zoekt 8 tot 10 jongeren (liefst eerlijke verdeling tussen meiden en jongens) tussen de 16 en 20 jaar van voornamelijk Eritrese of Somalische achtergrond en redelijk goed Nederlands sprekend.

Vind je het leuk om theater te maken, wil je open praten en spelen over relatie en ben je aanwezig op alle repetities en voorstellingen? Dan zijn ze op zoek naar jou.

Wil je meedoen?

Voor iedereen die wil onderzoeken of dit theater iets voor hem/haar is, volgt er een kennismakingsbijeenkomst. De datum en locatie volgen nog. Na deze bijeenkomst maken zowel de jongeren als de regisseurs de keuze of er wel of niet wordt deelgenomen aan het project. Afhankelijk van waar de spelers vandaan moeten komen, wordt er een repetitie locatie geregeld.

Wie wij zijn

Monique van Wielink en Ien van Nieuwenhuijzen. Beiden hebben we ruime ervaring met deze interactieve theatervorm, en ook met de doelgroep nieuwkomers. Ien heeft het theaterstuk ‘De liefde´ al eerder samen met nieuwkomers gemaakt, en de werkwijze beschreven in het boek ´Bijvoorbeeld de liefde´. Dit boek is gratis te downloaden via een link op haar website www.tiktaktheater.nl

Informatie en aanmelden

Meer informatie of ken je jongeren die zich willen aanmelden?

Mail naar [email protected] of bel naar 06-40411464

Bron: gemeente Amersfoort