Inspiratiesessies Duurzaam bouwen in Amersfoort

Lake house
Foto: Gemeente Amersforot

In Nederland gaan we stoppen met het gebruik van aardgas voor het verwarmen van onze woningen en gebouwen. We moeten in het hele land overstappen op andere manieren om ons huis en water te verwarmen en om te koken. Ook Amersfoort wordt dus een aardgasvrije stad. Dit heeft gevolgen voor alle woningen en andere gebouwen in de stad.

Voor particulieren

Voor particulieren die in Amersfoort een huis gaan bouwen, organiseert de gemeente op 31 januari van 19.30 tot 21.30 uur een Inspiratiesessie Duurzaam bouwen in The Lake House, een nieuwe, energieleverende woning in Vathorst. Experts geven daar informatie over de mogelijkheden van aardgasvrij en energieneutraal bouwen, de voordelen, het wooncomfort en de financiële consequenties. Er worden ervaringen en rekenvoorbeelden voorgelegd. De eigenaren van The Lake House vertellen tijdens een rondleiding hun persoonlijke, inspirerende verhaal over de bouw van deze woning.

Voor professionals

Voor projectontwikkelaars en bouwondernemingen is er dezelfde dag van 15.00 tot 17.00 uur een sessie, met informatie over de consequenties voor het bouwplan, materialen en nieuwe technieken, business model, voorbeelden en de voordelen voor toekomstige kopers. Ook zij krijgen een rondleiding door deze energieleverende woning.

Wilt u aanwezig zijn? Stuur dan vóór 28 januari een mail naar [email protected].

Bron: gemeente Amersfoort