Coffeeshop Snouckaertlaan kan toch open

Foto:

Alle bewaren tegen de komst van de coffeeshop aan de Snouckaertlaan 30 in Amersfoort zijn door de burgemeester ongegrond verklaard. Dat betekent dat horecaondernemer Roots B.V. de coffeeshop kan exploiteren.

De burgemeester heeft in mei 2017 aan Roots B.V. een horeca-exploitatievergunning en een gedoogverklaring verleend. Hiertegen waren veel bezwaarschriften ingediend. In september 2017 heeft de burgemeester deze bezwaren gegrond verklaard en de horeca-exploitatievergunning en de gedoogverklaring ingetrokken. De reden hiervan was dat de afstand tussen de coffeeshop en het Luzac College minder dan 250 meter werd door de nieuwe inrichting van de Zonnehof. Roots B.V. is hiertegen in beroep gegaan.

De Raad van State heeft uitgesproken dat de burgemeester opnieuw naar de kwestie moet kijken en dat hij daarbij rekening moet houden met de aanwezigheid van een door Roots B.V. geplaatst hek. Roots B.V. heeft voor het pand een hek geplaatst om te voldoen aan de minimale loopafstand van 250 meter tot het Luzac College. Dit betekent dat de coffeeshop op voldoende afstand staat van deze middelbare school.

Daarnaast heeft de burgemeester overige bezwaren die zijn ingediend ongegrond verklaard. De indieners van een bezwaarschrift kunnen tegen dit besluit binnen zes weken beroep instellen bij de Raad van State.

Bron: gemeente Amersfoort

image
28389
Alle bewaren tegen de komst van de coffeeshop aan de Snouckaertlaan 30 in Amersfoort zijn
https://amersfoort.nieuws.nl/gemeente/28389/coffeeshop-snouckaertlaan-toch-open/
2018-12-10T14:49:00+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/16/2018/12/11122423/4744_fullimage_coffeeshop-snouckaertlaan.jpg
Gemeente, Nieuws