Collectieve zorgverzekering voor mensen met laag inkomen

Foto:

Ook voor 2019 biedt de gemeente samen met Menzis een collectieve zorgverzekering aan, speciaal voor inwoners van Amersfoort met een laag inkomen. U heeft nog tot uiterlijk 31 december om over te stappen.

De collectieve zorgverzekering heeft veel voordelen en geeft extra vergoedingen voor mensen met een laag inkomen en hoge zorgkosten. Of u in aanmerking komt voor deze zorgverzekering hangt af van hoe hoog uw inkomen is. Dat mag niet meer zijn dan 120% van de bijstandsnorm.

De voordelen

De gemeente Amersfoort betaalt mee aan uw premie.

  • U krijgt extra vergoedingen voor onder andere brillen/lenzen, tandartskosten en fysiotherapie.
  • Menzis geeft korting op uw zorgverzekering.
  • Het maakt niet uit of u ziek of gezond bent. Menzis accepteert iedereen met een laag inkomen, zonder medische keuring.

Pakketten

De verzekering bestaat uit de basisverzekering, een aanvullende verzekering en een tandartsverzekering. Er zijn drie aanvullende verzekeringen (GarantVerzorgd 1, 2 en 3) en drie tandartsverzekeringen (GarantVerzorgd 250, 500 en 750). Alle combinaties zijn mogelijk.

Eigen risico gespreid betalen of verzekeren

Verwacht u het grootste deel van het eigen risico van € 385,- te gebruiken, maar weet u dat niet zeker? Dan kan gespreid betalen interessant zijn. U betaalt het eigen risico hierbij in tien termijnen.

Wanneer u zeker weet dat u het eigen risico volledig gaat gebruiken in 2018, dan kan verzekeren van het eigen risico interessant zijn. U betaalt dan maandelijks een bedrag bovenop uw premie. En u krijgt een korting van 5% op uw verzekering. Let op: wanneer u het eigen risico niet opmaakt, ontvangt u geen geld terug.

Aanmelden

Kijk op www.gezondverzekerd.nl/amersfoort voor meer informatie over de verzekering. U kunt zich hier ook direct aanmelden. Of neem contact op met een overstapcoach van Menzis via telefoonnummer: 088 222 40 80. Let op: een nieuwe zorgverzekering aanvragen kan tot uiterlijk 31 december 2018.

Vragen? Kom langs

Bij de informatiewinkels van Indebuurt033 staat een speciaal team voor u klaar. Zij kunnen vragen beantwoorden en u helpen bij het afsluiten of wijzigen van uw verzekering. Kijk voor locaties en openingstijden op www.indebuurt033.nl/informatiewinkels. Misschien wordt uw vraag ook al beantwoord bij de veelgestelde vragen over de collectieve zorgverzekering.

Let op! Verandering per 2020

Per 1 januari 2020 stopt Menzis met het aanbieden van deze collectieve zorgverzekering. De gemeente zoekt naar andere mogelijkheden zodat u ook in 2020 goed verzekerd kunt blijven. Volgend jaar informeren wij u daarover. In 2019 verandert er nog niets en kunt u gewoon nog via de gemeente verzekerd blijven bij Menzis.

Bron: gemeente Amersfoort