Amersfoort begaanbaar houden bij gladheid

Strooien in de winter
Foto: Gemeente Amersfoort

Als sneeuw en vorst deze winter voor gladheid zorgen, komen gemeente en ROVA direct in actie om de gladheid te bestrijden. Vaak wordt al vroeg gestrooid om gladheid te voorkomen.

De stad begaanbaar houden is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de gemeente, inwoners, bedrijven en scholen. ROVA voert de gladheidbestrijding uit voor de gemeente. Het strooien gebeurt eerst op de belangrijkste auto- en fietsroutes in de gemeente. Daarna zijn de NS-stations en straten voor scholen aan de beurt. De volgende plekken waar ROVA strooit zijn bij winkelcentra, markten, winkelstraten in het centrum en bij instellingen voor ouderen.

Zelf strooien en vegen

Maar u kunt zelf ook wat doen. U bent zelf verantwoordelijk voor de stoepen en voetpaden in uw directe omgeving. Zorg dat u (strooi)zout op voorraad heeft om de stoepen begaanbaar te houden. Bij bruggen en andere plekken met hellend wegdek kunnen omwonenden de gladheid aanpakken met zout uit de (groene) zoutkisten.

Maak bij gladheid zo veel mogelijk gebruik van de hoofdauto- en hoofdfietsroutes. Hier wordt gestrooid en het zout heeft ook nog eens meer effect als er veel auto’s en fietsen over de gestrooide wegen en fietspaden rijden.

Meer informatie

Op www.amersfoort.nl/gladheid staat veel informatie over gladheid en de bestrijding hiervan. U vindt hier bijvoorbeeld een kaart met alle strooiroutes en de plaatsen waar strooikisten staan en tips voor een ijsvrije stoep.

Bron: gemeente Amersfoort

image
27913
Als sneeuw en vorst deze winter voor gladheid zorgen, komen gemeente en ROVA direct in
https://amersfoort.nieuws.nl/gemeente/27913/amersfoort-begaanbaar-houden-gladheid/
2018-11-22T12:31:00+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/16/2018/11/22182541/7922_fullimage_strooiwagen.jpg
Gemeente, Nieuws