Informatiemarkt Aardgasvrij in Schothorst-Zuid

Foto:

Op zaterdag 24 november organiseert de gemeente een informatiemarkt Aardgasvrij voor de bewoners van Schothorst-Zuid. Dit is de eerste wijk waar – samen met de wijk – de komende tijd een wijkwarmteplan voor wordt opgesteld. Hierin staat hoe een wijk aardgasvrij kan worden. Het gaat om de buurten De Vuurtoren, De Plaatsen en De Koperhorst.

Van isolatie tot inductiekoken

Tijdens deze markt gaat de gemeente met bewoners in gesprek over dit wijkwarmteplan en kunnen zij veel informatie krijgen over mogelijkheden om een woning aardgasvrij te maken. Bijvoorbeeld over hoe zij hun huis kunnen isoleren, wat een warmtepomp en een warmtenet is, over inductiekoken en nog veel meer. Ook worden zij bijgepraat over de alternatieven voor aardgas en over de mogelijkheden en kosten per woningtype om een huis te isoleren en aardgasvrij te maken. Er is een aparte kraam over de huidige financieringsmogelijkheden om een woning te verduurzamen. Kinderen kunnen leuke experimentjes doen in de DoeZo Bus en er is een knutseltafel.

033Energie en wijkraad

De gemeente organiseert de informatiemarkt samen met 033Energie (het lokale energieloket) en in overleg met de wijkraad. De informatiemarkt vindt plaats tussen 10 en 16 uur in De Hoeksteen, Klaartje Donzepad 59. Bewoners van Schothorst-Zuid zijn van harte welkom om binnen te lopen.

Waarom aardgasvrije woningen?

Uiterlijk in 2030 stopt de gaswinning in Groningen. Daarnaast zorgt het gebruik van aardgas voor CO₂-uitstoot. CO₂ is een broeikasgas en draagt bij aan klimaatverandering en opwarming van de aarde. Daarom gaan we in Nederland onze huizen aardgasvrij maken. De gemeente Amersfoort streeft ernaar om in 2030 CO₂-neutraal te zijn. De hele stad aardgasvrij maken, is een enorme opgave die we alleen maar samen kunnen realiseren.

Bron: Gemeente Amersfoort

image
27645
Op zaterdag 24 november organiseert de gemeente een informatiemarkt Aardgasvrij voor de bewoners van Schothorst-Zuid.
https://amersfoort.nieuws.nl/gemeente/27645/informatiemarkt-aardgasvrij-schothorst-zuid/
2018-11-15T08:11:00+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/16/2018/11/15083931/7890_fullimage_aardgas.jpg
Gemeente, Nieuws