Meedenken over speelplekken in het Bergkwartier

Inloopbijeenkomst speelplekken
Foto: Gemeente Amersfoort

De gemeente Amersfoort vraagt kinderen en buurtbewoners om mee te denken over de inrichting van de speelplekken in de wijken. Welke ideeën hebben zij voor de speelplekken? En wat vinden ze van de ruimte in de buurt om te spelen? In september 2018 is het Bergkwartier aan de beurt.

Kinderen uit groep 6, 7 en 8 uit het Bergkwartier zijn uitgenodigd voor wandelingen langs speelplekken in de wijk. Zij kunnen dan hun ideeën laten horen. In het Bergkwartier-Noord is er een wandeling op 19 september. In het Bergkwartier-Zuid zijn er twee wandelingen op 25 september. De wandelingen starten om 15.30 uur en duren tot ongeveer 17.00 uur. Medewerkers van de gemeente begeleiden de wandelingen.

Inloopbijeenkomsten

Naast de wandelingen zijn er inloopbijeenkomsten in de wijk. Daar krijgt u informatie over de ideeën van de gemeente over de speelplekken in het Bergkwartier. De gemeente is benieuwd hoe u daarover denkt. Ook krijgt u informatie over het vervolgproces.

De inloopbijeenkomsten zijn op dinsdag 25 september bij de Amersfoortse Berg, Hugo de Grootlaan 25 en op donderdag 27 september bij Sporthal Juliana van Stolberg, Graaf Hendriklaan 166. U kunt tussen 18.30 en 20.00 uur binnenlopen op een moment dat het u goed uitkomt.

Aanpassing speelplekken

In overleg met de kinderen gaat de gemeente de speelplekken opnieuw inrichten: meer variatie voor kinderen van alle leeftijden en een betere aansluiting op hun wensen. Op sommige plekken worden de speeltoestellen niet vervangen.

Meer informatie vindt u op www.amersfoort.nl/speelplek. Bijvoorbeeld over de routes van de wandelingen.

Bron: gemeente Amersfoort