Gezocht: vrijwilligers voor Nimmerdor

Vrijwilligers aan het werk in Nimmerdor
Foto: Gemeente Amersfoort

Het IVN (Instituut voor Natuureducatie) gaat vanaf zaterdag 22 september weer van start met het vrijwilligerswerk in bosgebied Nimmerdor. Tot half maart helpen vrijwilligers mee om de Amerikaanse eik in het bos in toom te houden. Gezien de hoeveelheid werk is IVN op zoek naar meer vrijwilligers.

IVN en vrijwilligers zijn tot half maart om de twee weken op zaterdagochtend in Nimmerdor aan het werk, van 10.00 tot ongeveer 12.30 uur. Houdt u van buiten werken, mensen ontmoeten en doet u graag iets voor uw omgeving? Meldt u zich dan aan via¬†[email protected].

Geen verplichting

Een aanmelding als vrijwilliger verplicht u tot niets. Per keer krijgt u als vrijwilliger een uitnodiging met het verzoek te reageren, als u van plan bent te komen. Zo weet het IVN hoeveel gereedschap en koffie met koek er nodig is.

Het vrijwilligerswerk

Sinds een paar jaar helpen vrijwilligers in Nimmerdor mee om de Amerikaanse eik terug te dringen. Dat gebeurt door op plekken, waar grote Amerikaanse eiken in voorgaande jaren zijn gekapt, jonge uitlopers uit te trekken, te steken of af te zagen. Het vrijwilligerswerk is een aanvulling op het grote werk dat de gemeente aan aannemers uitbesteedt.

Bron: gemeente Amersfoort