D66, VVD, GroenLinks en ChristenUnie presenteren coalitieakkoord

Foto:

Op vrijdag 15 juni om 16.00 uur presenteren de onderhandelaars van D66, VVD, GroenLinks en ChristenUnie het coalitieakkoord in aanwezigheid van de kandidaat-wethouders en formateur Victor Molkenboer. De formateur geeft dan een toelichting op het formatieproces en de onderhandelaars lichten het coalitieakkoord inhoudelijk toe. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Belangstellenden zijn vrijdag vanaf 15.30 uur welkom in Het Groene Huis, Schothorsterlaan 21 in Amersfoort. De presentatie van het akkoord begint om 16.00 uur. Daarna is er gelegenheid om met de onderhandelaars en wethouderskandidaten in gesprek te gaan.
Het coalitieakkoord wordt vrijdag 15 juni aan het begin van de middag op de website van de gemeente gepubliceerd.

Dinsdag 19 juni: benoeming wethouders en nieuwe raadsleden

De agenda van de raadsvergadering op dinsdag 19 juni is gewijzigd. Er is een extra Het Besluit ingepland, onder andere voor de benoeming van de nieuwe wethouders en de nieuwe raadsleden. Ook gaat de gemeenteraad in debat over het coalitieakkoord. Het Besluit begint om 20.15 uur, is openbaar en wordt live uitgezonden via internet.

De vier onderhandelende partijen dragen de volgende wethouders voor: Willem-Jan Stegeman en Fatma Koser Kaya namens D66, Hans Buijtelaar en Kees Kraanen namens VVD, Astrid Janssen en Cees van Eijk namens GroenLinks en Menno Tigelaar namens ChristenUnie.

Afscheid vertrekkend raadsleden en wethouders

Op 19 juni staat ook het afscheid van vertrekkende wethouders Bertien Houwing en Fleur Imming op de agenda. En na de benoeming van Kees Kraanen en Astrid Janssen tot wethouder, nemen zij afscheid als raadslid. Hun beoogd opvolgers Ivo Beekers (VVD) en Tanika Scherbinski (GroenLinks) worden daarna beëdigd.

Coalitieakkoord

D66, VVD, GroenLinks en ChristenUnie hebben eerder al gemeld dat zij verwachten het coalitieakkoord op vrijdag 15 juni te presenteren.

Vergaderagenda

De vergaderagenda is hier te vinden. De vergadering kan gevolgd worden in de raadzaal en via de website van de gemeente Amersfoort.

Bron: gemeente Amersfoort

image
23673
Op vrijdag 15 juni om 16.00 uur presenteren de onderhandelaars van D66, VVD, GroenLinks en
https://amersfoort.nieuws.nl/gemeente/23673/d66-vvd-groenlinks-en-christenunie-presenteren-coalitieakkoord/
2018-06-13T07:53:00+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/16/2018/04/06101717/6652_fullimage_logo-de-raad1.jpg
ChristenUnie, coalitieakkoord, coalitievorming Amersfoort, D66, Gemeente Amersfoort, gemeenteraadsverkiezingen, GroenLinks, VVD
Gemeente, Nieuws