Volgend jaar wonen in ‘De Amersfoortse’ aan de Stadsring?

Foto: Google maps

De verbouwing is gestart aan de Stadsring 15. In het gebouw waar tot eind 2015 verzekeringsmaatschappij ‘De Amersfoortse’ was gevestigd, komen in het voorjaar van 2018 ongeveer 250 woningen in de verhuur.

Livingstone Tree is de nieuwe initiatiefnemer en gaat van deze gewilde plek vlakbij het centrum en het station een nieuwe woonlocatie maken met appartementen waar veel vraag naar is. Er komen studio’s en appartementen, soms met een groot dakterras. Het is de bedoeling dat de totale transformatie van het hoofdgebouw, het bijgebouw aan de spoorkant en de nieuwe binnentuin die wordt aangelegd, volgend jaar klaar is.

Vrije sector en sociale huurwoningen
In de onderste verdiepingen komen vooral 1-persoons studio’s van tussen de 25 en 43m2. Deze zelfstandige woningen worden naar verwachting vanaf begin 2018 aangeboden via Woningnet. Daarboven komen startersappartementen van 44 tot maximaal 100m2 met één of meerdere slaapkamers en soms een dakterras. Op de plek van de huidige onderdoorgang van het gebouw, komen studio’s. Bij het gebouw is voldoende parkeerruimte beschikbaar voor alle toekomstige bewoners.

Livingstone Tree wil dat het toekomstbestendige woningen worden. Op het gehele dak van het gebouw liggen straks zonnepanelen en de nieuwe woningen hebben geen aardgas meer. Het nieuwe systeem zorgt ervoor dat de woningen in de winter duurzaam worden verwarmd en in de zomer juist gekoeld. En de nieuwe bewoners gaan met schone energie elektrisch koken.

Wonen op markante plek
Wethouder Fleur Imming (Wonen) is blij dat het leegstaande gebouw nu zo snel mogelijk beschikbaar komt voor woningzoekenden. “De ontwikkeling van het gebouw is goed nieuws voor de stad en voor starters op de woningmarkt die in Amersfoort willen wonen. Voor woningzoekenden met een eenpersoonshuishouden komen er straks via Woningnet meer dan 100 studio’s bij op een van de mooiste plekken in de stad. En dat is hard nodig, want de wachttijden voor sociale woningen zijn nog erg lang en ook starters staan te popelen om iets te huren in Amersfoort.”

Veel vraag naar woningen
In Amersfoort is de vraag naar woningen groter dan het aanbod. Dat geldt zeker voor betaalbare (sociale) huurwoningen. De gemeente Amersfoort werkt samen met woningcorporaties en ontwikkelaars aan een toename van sociale huurwoningen, bijvoorbeeld door te stimuleren dat leegstaande kantoren omgezet worden naar woningen en dat er nieuwbouw op bestaande en nieuwe plekken in de stad komt.

Bron: gemeente Amersfoort

Reacties