Nieuwe speeltoestellen in Amersfoort

Foto: Pixabay.com

Vorig jaar hebben kinderen in Amersfoort gevraagd om speelplekken en speeltoestellen via het Kindermanifest. De gemeenteraad heeft geld beschikbaar gesteld om speelplekken te verbeteren.

Met deze extra investering vervangt de gemeente toestellen en worden speelplaatsen opgeknapt. Op zeven locaties kon de buurt meebeslissen over het nieuwe toestel. Op veel speelplaatsen moeten toestellen opgeknapt of vervangen worden. Uit financiële overwegingen was dit niet eerder mogelijk. Op 23 locaties worden nu speeltoestellen opgeknapt of vervangen. Met het extra geld wordt ook de betonnen skatebowl in het Park Amelisweerd helemaal gerenoveerd en de voetbalkooi met sportveld op de Hof der Toekomst vervangen.

Duurzaamheid
Kwalitatief goede speelruimte is belangrijk. Met het vervangen van de speeltoestellen wordt de sociale functie van spelen, bewegen en ontmoeten op deze speelplekken gehandaafd. Gekozen is voor speeltoestellen met een lange levensduur en als het kan wordt de levensduur van toestellen verlengd of worden speeltoestellen hergebruikt.

Buurtbewoners kiezen
Bij het kiezen van nieuwe speeltoestellen is de keuze voorgelegd aan buurtbewoners voor zeven speelplekken. Dit zijn allemaal locaties waar een groot nieuw speeltoestel komt. Meer dan 1.200 bewoners zijn uitgenodigd om mee te stemmen in hun buurt. Gemiddeld 20% van de bewoners heeft een stem uitgebracht. Voor de speelplek in het park Juliana van Stolberg hebben omwonenden en andere betrokkenen gekozen voor nieuwe houten speeltoestellen. Op dit moment wordt er op de andere locaties hard gewerkt om al het werk af te hebben voor de start van het nieuwe speelseizoen!

Bron: gemeente Amersfoort

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen