Vrouwenkoor Capricciosa zingt: ‘ My funny Valentine’

Vrouwenkoor Capricciosa met geheel rechts muzikaal leider Hannie Slingerland
Foto: Capricciosa

Onder leiding van dirigent Hannie Slingerland vindt op zondag 16 februari een bijzonder concert plaats, dat geheel in het teken staat van de liefde.

De liefde, zo vaak bezongen, door alle tijden heen, kent vele kanten. Er is de hoopvolle liefde, de verlangende liefde, de tragische of weemoedige liefde, de teleurgestelde liefde… Voor talloze schrijvers en componisten is de liefde een voortdurende bron van inspiratie en creativiteit. Uit dit rijke repertoire over de liefde in al haar facetten, koos vrouwenkoor Capriccio een divers palet met werken uit heden en verleden, waaronder Henk Badings, John Rutter, Eric Whitacre, Claudio Monteverdi. Ook wordt het bekende ‘My funny valentine’ in een aantal verrassende uitvoeringen ten gehore gebracht. Een warm muzikaal onthaal.

Solist violiste Alessandra Sordo-Sànchez

Bijzondere medewerking aan het programma geeft de talentvolle violiste Alessandra Sordo-Sànchez (1998). Alessandra kreeg als 2-jarige haar eerste vioollessen bij haar moeder en voltooide haar studie viool aan de Sweelinck Academie voor Jong Talent van het Conservatorium van Amsterdam. Ze won meerdere prijzen op nationale concoursen. Alessandra treedt sinds haar zesde regelmatig als soliste op in binnen- en buitenland.

Alessandra gaf concerten in onder meer Zwitserland, Duitsland, België, Frankrijk, Spanje en Griekenland. Daarnaast vormt ze, samen met haar broer en zus, het trio aMuse. Ze speelt daarnaast als eerste violiste in het Amersfoort Jeugd Orkest en is orkestmeester bij het Nederlands Strijkersgilde.
Alessandra is regelmatig te vinden in opnamestudio’s, waarbij zij in binnen- en buitenland meewerkt aan de muziek voor o.a. films en documentaires. (o.a. Los Angeles i.s.m. 2WEI Music)

Hannie Slingerland

Hannie Slingerland is zangeres en dirigent en werkt daarnaast als zangcoach. Ze geeft individuele zanglessen, groepslessen en stemvorming bij koren en organiseert (opera)cursussen in Amersfoort, Friesland en Frankrijk. Ook geeft zij korte operaworkshops als (teambuildings) activiteit voor bedrijven. Ze studeerde koordirectie bij Rob Vermeulen en Fokko Oldenhuis aan het Conservatorium van Utrecht. Inmiddels is Slingerland als gastdocent stemvorming aan deze opleiding verbonden. Sinds september 2011 is ze vaste dirigent van Toonkunst Vrouwenkoor Capricciosa te Amersfoort. Ook wordt zij regelmatig gevraagd door orkesten om de koorinstudering van projectkoren te verzorgen.

Pianobegeleiding Ineke Opstal

Ineke Opstal studeerde Schoolmuziek en Piano aan het Hilversums Conservatorium. Na jaren in het onderwijs gewerkt te hebben als vakleerkracht muziek, als pianodocente en als docente aan theaterschool Mirakel, richt ze zich nu grotendeels op koren. Ze is repetitor en pianiste bij verschillende koren, waaronder Toonkunst Plus Amersfoort en dirigente van een dameskoor verbonden aan de parochie OLV van Amersfoort. Tevens is zij organist binnen deze parochie. Regelmatig wordt Opstal gevraagd om, tijdens concerten, solisten en koren op de piano te begeleiden. Hannie Slingerland (zang), Mieke Keizer (fluit) en Ineke Opstal vormen samen het trio ‘Enchanté’.

Aanvang: 15 uur, zaal open om 14.30
Toegang in voorverkoop: 15,-
voorverkoop via leden Capricciosa of via [email protected]
Toegang aan de zaal: 17,50
Kinderen tm 12 jaar: gratis toegang