Voorleesfestival ‘Een huis voor Harry’

Foto: Leo Timmers, Een huis voor Harry, uitgeverij Querido

Theatervoorstellingen, voorlezen en zoeken naar Harry de kat. Tijdens de Nationale Voorleesdagen is er weer een Voorleesfestival in het Eemhuis. Na het grote succes van vorig jaar, komt er een tweede editie. Dit keer draait het festival om het prentenboek ‘Een huis voor Harry’. Het festival is bedoeld voor kinderen van 2 tot 7 jaar en hun ouders en grootouders. Kaartjes kosten € 5,- (voor volwassenen inclusief een kopje thee of koffie).

Het thema van het festival op 27 januari is de vermissing van Harry de kat. Harry is een karakter uit het prentenboek ‘Een huis voor Harry’  van Leo Timmers. Bezoekers kunnen tijdens het festival meehelpen zoeken naar Harry. Het festival begint om 13:00 uur en eindigt om 17:00 uur. Tijdens het festival zijn twee theatervoorstellingen te zien waaronder die van Hakim, de beroemde mimespeler uit Sesamstraat. Ook kunnen kinderen zelf acteren in een meespeelvoorstelling en deelnemen aan workshops zingen, dansen en muziek maken bij Scholen in de Kunst. Er is een kinderdisco, er zijn schminkers en er kan volop geknutseld worden. Bij Kunsthal Kade zijn rondleidingen en de VoorleesExpress komt voorlezen! Natuurlijk is er wat lekkers voor de kinderen en krijgen de kinderen na afloop van het evenement nog een leuk cadeautje mee. Vorig jaar kwamen er honderden kinderen naar het Eemhuis! Dit jaar hoopt de Bibliotheek Eemland dit natuurlijk te overtreffen. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.bibliotheekeemland.nl.

Over het boek

Het prentenboek ‘Een huis voor Harry’ is verkozen tot prentenboek van het jaar 2019. Harry is de hoofdpersoon uit het boek. Hij is een dikke kater met een klein hartje. Omdat het binnen veiliger is, gaat Harry liever niet naar buiten. Tot de vlinder Vera hem vraagt om tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Onder het spelen raakt Harry zijn speelmaatje kwijt en weet hij niet meer waar hij is. Hoe vindt hij de weg terug naar huis?

Het voorleesfestival wordt georganiseerd door de Bibliotheek Eemland in samenwerking met MBO Amersfoort.

article
28726
Theatervoorstellingen, voorlezen en zoeken naar Harry de kat. Tijdens de Nationale Voorleesdagen is er weer
https://amersfoort.nieuws.nl/evenementen/voorleesfestival-een-huis-voor-harry/
2018-12-27T14:10:33+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/16/2018/12/27140442/UITGELICHT-eenhuisvoorharry-865x454.jpg