Veelbelovend jazztalent bij Observant

ArtEZ presents Vlot en Swagworld
Foto: ArtEZ

Woensdag 10 april presenteert het ArtEZ Conservatorium Zwolle twee veelbelovende jonge bands bij Stadspodium Observant. Een concert om jonge, getalenteerde artiesten te beluisteren en kennis te maken met hun vernieuwende repertoire. In een tijd waarin de wereld op zoek is naar nieuwe geluiden en verse perspectieven, biedt Swagworld een verfrissende benadering van muziek. Energie, speelsheid en passie voor muziek staan centraal tijdens de concerten van Vlot.

Swagworld

Swagworld is opgericht door drummer Koen Gardebroek in de turbulente tijden van de coronapandemie. Een muzikaal collectief dat de creatieve visies van vier getalenteerde individuen samenbrengt. Dit vormt een dynamisch gezelschap dat een unieke fusie van stijlen biedt. Met een mix van jazz, hiphop en fusion, doordrenkt met een diep gevoel voor groove en energie, creëert de band een sonische ervaring die zowel meeslepend als grensverleggend is. De band schroomt ook niet om inspiratie te putten uit de rijke wereld van klassieke muziek.

Line-up:
Brendan Charles Roland Smyth – gitaar
Koen Wortelboer – bas
Karel Houtzager – toetsen
Koen Gardebroek – drums

Vlot

Vlot is een modern jazzkwintet dat bestaat uit een enthousiaste en bevlogen groep musici die elkaar hebben ontmoet op het ArtEZ Conservatorium Zwolle. Vlot speelt nu al zo’n drie jaar samen in deze bezetting en is sinds enige tijd ook bezig met het schrijven van eigen composities. Iedere muzikant heeft inbreng qua composities of arrangementen. Deze  reiken van traditionele tot hedendaagse jazz met altijd een diepgewortelde groove. Vlot laat zich inspireren door artiesten zoals The Brecker Brothers, Roy Hargrove en The Houdini’s.

Line-up:
Luuk de Vries – saxofoons/fluit
Rémi Keupink – trompet/bugel
Igor Herstel – piano
Remco van Vugt – contrabas/basgitaar
Ramses Hooymeijer – drums

De aanvang van dit optreden is 20.30 uur. Kaarten á € 7,00 (aan de deur € 8,50) zijn verkrijgbaar via www.observant.nl. Dit optreden wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen