My First Smartphone Festival in de Bibliotheek

Foto: Bibliotheek Eemland

Het My First Smartphone Festival komt op zaterdag 6 april naar Amersfoort. Dit festival, bedoelt om families te ondersteunen bij de kennismaking met de allereerste smartphone van een kind, strijkt deze dag neer in de Bibliotheek het Eemhuis, de Bibliotheek Hoogland en de Bibliotheek Vathorst. Het festival is een spin-off van het gelijknamige festival dat twee weken eerder plaatsvindt in Beeld en Geluid.

Opvoeders worden uitgedaagd om samen met kinderen deze dag de wereld van smartphones te verkennen op een plezierige en educatieve manier. In de bibliotheken zijn deze dag leuke activiteiten te doen en er is een lezing. De activiteiten zijn gratis te bezoeken, maar voor de lezing van Jacqueline Kleijer moeten bezoekers een kaartje kopen.

Lezing van mediapedagoog

Jacqueline Kleijer, mediapedagoog, gespecialiseerd in onder andere online identiteit, geeft deze dag een lezing. Ze laat ouders en kinderen zien hoe ze doorgaans heel andere idee├źn hebben over de mogelijkheden en het gebruik van een smartphone.

My First Smartphone Spel

Ook kunnen ouders en kinderen samen het My First Smartphone Spel spelen: door samen alle vragen te beantwoorden maken ze duidelijke afspraken waar zowel ouders als kinderen zich aan moeten houden.

Workshop animatiefilmpje leren maken

Met het Medialab kunnen kinderen en ouders aan de slag met het maken van een animatiefilmpje. Het Medialab geeft handige tips en laat zien welke apps gebruikt kunnen worden.

Emoji speurtocht en emoji button maken

Daarnaast zijn er nog twee andere activiteiten doorlopend te doen. Speur de ruimte af naar verstopte emoji’s of ontwerp en maak een eigen emoji-button.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen