Loet van de Lee Quintet

Loet van der Lee Quintet
Foto: Hans Wijnbergen

Woensdag 20 oktober speelt het Loet van de Lee Quintet bij Stadscafé de Observant. De aanvang is 20:30 uur en de entree € 10.00. Dit optredens wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten en het Nationaal PodiumPlan. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van De Observant.

Het Loet van der Lee Quintet bestaat al sinds 1994 en is door de jaren heen af en toe van bezetting gewisseld, maar in 2018/19 begon de huidige bezetting gestalte te krijgen. In de jazzcafés van Amsterdam ontmoette de oudgediende Loet van der Lee (1968) toen een groep jonge en gedreven jazzmuzikanten. De klik met de net afgestudeerde en uitermate getalenteerde muzikanten Tim Hennekes, Cas Jiskoot en Daan Kluwer was er direct. De pianovirtuoos Sebastiaan van Bavel was tot slot een voor de hand liggende aanvulling.

In 2019 nam de bezetting een dubbel-cd op, Rode Hert Sessions, die goed ontvangen werd in de Nederlandse pers. In november 2020 kwam The Joy Of Playing uit, dat middels tien originele composities flirt met verschillende jazzstijlen en tempo’s. Van deze plaat kwam ook een studieboek vol partituren voor alle instrumenten uit.