Kunstbeurs NULLLLL

Foto: Christophe Carbanay

Vrijdag 5 oktober wordt de een nieuwe kunstbeurs NULLLLL in Amersfoort gelanceerd. De beurs, waarin kunstenaar én bezoeker centraal staan, wordt tot en met 7 oktober gehouden in De Nieuwe Stad.

In deze oude Prodentfabriek is er ruimte voor maker en bezoeker om elkaar te inspireren, om te netwerken en om kunst te beleven. De industriële ruimte vormt een mooie aanvulling op het aanbod van de ruim 100 deelnemende kunstenaars. Variatie en kwaliteit staan voorop bij de organisatie en de kunstenaars, die samen de bezoeker een complete dag willen bieden. Het aanbod komt uit verschillende kunstdisciplines waaronder schilderkunst, fotografie, keramiek, installaties en brons.

NULLLLL wordt georganiseerd door Jeroen Hindriks en Hilma Hindriks. Zij willen in gezamenlijkheid met de kunstenaars een kunstbeurs organiseren die toegankelijk is voor een breed publiek. Zij worden hierbij ondersteund door Andrea Scharroo en Lia Everhardus, eveneens geen onbekenden op dit gebied. Allen hebben veel ervaring met het organiseren van exposities en geven daar graag een eigen draai aan. Met hun bedrijf DraumList bieden Hilma en Jeroen een platform voor kunstenaars en kunstprojecten. Zij faciliteren en bieden ondersteuning aan mensen die van hun passie hun werk maken. Zo hebben zij het mogelijk gemaakt dat diverse bedrijven voor NULLLLL een pas afgestudeerde kunstenaar adopteerden. Als opstap naar de praktijk mogen deze vijftien jonge kunstenaars deelnemen aan de beurs om zichzelf zo te promoten.

Kunstenaars

Op de uitverkochte beursvloer is het werk van onder anderen de volgende kunstenaars te zien: Christophe Carbanay, Aaf Renkema, Roosmarijn Broersen, Hildegard Wit, Mos Merab Samii (Novi/Arte), Frank Vanhooren (BE), Koen Jacobs, Trudy Willenborg en Jonna Balk. http://www.nulllll.com/kunstenaars-nulllll-2018.html

Kunst, workshops en meer

Behalve dat er tijdens NULLLL veel kunst bewonderd kan worden, ziet men ook hoe kunstenaars ter plekke aan het werk zijn. Er worden lezingen en mini-workshops georganiseerd waarvoor de bezoeker zich kan aanmelden. Op de beursvloer kan men goede koffie, thee, drankjes en verschillende lekkernijen nuttigen in restaurant DARA. Bij restaurant Hoog Vuur kan men heerlijk en uitgebreid eten en drinken.

Entree: € 10,- online, € 12,50 aan de deur, € 15,- combiticket voor zaterdag en zondag
Informatie: www.nulllll.com