Het 15e nieuwjaarsconcert – Klank Kunst op Hoog(lands) niveau

Foto:

Op zondagmiddag 20 januari 2019 wordt het 15e Nieuwjaarsconcert georganiseerd door de Ondernemersvereniging Hoogland in de sporthal de Bieshaar. Het zal een bijzonder SLOTconcert worden, waarin we gaan Strijken, Zingen en Blazen: Klank Kunst op Hoog(lands) Niveau.

Het schilderij de Nachtwacht van Rembrandt van Rijn is daarin een metafoor.  Dit gaan we samen met een aantal lokale artiesten doen: saxofonist Leo Janssen, Fluitiste Mieke Keizer,  zangeres Adriane Callas en het zangduo Bram Brundel en Márchien Plug-Nijenhuis.

Dit jaar gaan we een eigentijds ‘Metropole Orkest’ neerzetten. Het orkest bestaat uit Bigband On The Move en het orkest Vegasstrings.

Bigband on the move

Deze bigband is in de afgelopen 28 jaar uitgegroeid tot een jazzorkest van formaat. Door goede contacten met het Metropole Orkest, kunnen zij beschikken over een uniek repertoire en gastsolisten zoals Bart van Lier en Leo Janssen. Onder de bezielende leiding van bandleider Bert Pfeiffer, groeiden de bigband uit tot een orkest dat zich met gemak kan meten met de professionele orkesten van weleer. Deze 21-mans bigband is een graag geziene gast op grote jazzfestivals.

Dirigent Bert Pfeiffer rondde zijn trombonestudie af in 1986 (klassiek), 1988 (jazz) en in 1990 (jazz/master) aan het conservatorium van Zwolle. Tijdens en na zijn studie tourde hij door Europa als lead-trombonist met het Glenn Miller Orchestra. In 1995 stopt hij met het Glenn Miller Orchestra om fulltime in Nederland te kunnen werken. Hij speelt/speelde o.a. met het New Art Orchestra (Bob Brookmeyer), Metropole Orkest, Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Dutch Jazz Orchestra, Millennium Jazz Orchestra, Dual City Concert Band, Cuby and the Blizzards, de Band van André Hazes, deed talrijke CD- en studioproducties, musicalproducties zoals West Side Story, a Chorusline en Joe de musical. De laatste 10 jaar is hij zich ook gaan specialiseren in het leiden van Bigbands en lichte muziekgezelschappen, evenals het geven van workshops. Momenteel staat hij voor twee bigbands, All Times Bigband en Bigband On the Move en het Armonia Studenten Orkest (ASO).

De Vegas Strings

Als je aan een orkest denkt, dan denk je misschien aan een klassiek orkest. De Vegas Strings doen meer. Dit orkest speelt filmmuziek, musicals, jazz en koorbegeleidingen. De afgelopen jaren hebben de Vegas Strings ook al diverse bekende solisten begeleid. Dit toporkest staat garant voor een onvergetelijke ontmoeting met fantastische muziek! Dit orkest staat onder leiding van dirigent Pieter van den Dolder.

“Muziek is een hogere openbaring dan alle wijsheid en filosofie.”

In 1978 is Pieter van den Dolder zijn muzikale carrière begonnen, nadat hij het Hilversumse conservatorium had afgerond. Hij was werkzaam bij diverse radio- en televisieorkesten. Tevens was hij verbonden aan de Glenn Miller Memorial Orchestra, The Dutch Jazz Orchestra, Midland Big Band, The Netherlands Concert Jazzband en the Skymasters. Daarnaast heeft Pieter opnamen en concerten gedaan met vele bekende artiesten. Naast uitvoerend musicus houdt Pieter van den Dolder zich bezig met de directie en het arrangeren van de Laundry Big Band, de Vegas Strings, het koor Fun4All, begeleiding en advisering van diverse harmonie- en fanfareorkesten, bigbands en ensembles. Dit orkest gaat van deze activiteit samen met Bigband On the Move een onvergetelijke ontmoeting maken met fantastische muziek. Dit SLOTconcert begint om 14:30 uur en in de pauze van dit concert gaan we u om een vrijwillige financiële bijdrage vragen. Het geheel wordt u aangeboden door de Ondernemersvereniging Hoogland.

Ingezonden door: Gerard Hilhorst

article
28960
Op zondagmiddag 20 januari 2019 wordt het 15e Nieuwjaarsconcert georganiseerd door de Ondernemersvereniging Hoogland in de
https://amersfoort.nieuws.nl/evenementen/het-15e-nieuwjaarsconcert-klank-kunst-op-hooglands-niveau/
2019-01-10T20:57:57+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/16/2019/01/10205044/Nieuwjaarsconcert-2019-e1547149981901.jpg