112

Oproep getuigen woningbrand Gounodstraat

Foto: AVROTROS/Michel Schnater

Dinsdagavond 24 januari besteedde Opsporing Verzocht aandacht aan de woningbrand aan de Gounodstraat in Amersfoort, waarin de laatste stand van zaken werd besproken. De behandeling van de zaak in Opsporing Verzocht is via deze link vanaf minuut 2.47 te zien.

In de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 januari kwam er rond 04.00 uur een melding binnen van een woningbrand aan de Gounodstraat. Diverse hulpverleners spoedden zich naar de woning. Na het blussen van de brand werd een 11-jarige meisje ernstig gewond aangetroffen en met spoed naar een ziekenhuis gebracht. Zondagmiddag 15 januari is zij aan haar verwondingen bezweken. In de woning was ook een 25-jarige vrouw aanwezig. Zij werd naar het ziekenhuis vervoerd met rookinhalatie-klachten. Na de brand werd direct een groot opsporingsonderzoek gestart omdat er mogelijk sprake is van brandstichting.

Woordvoerdster van de politie Van Houten doet een oproep: “Getuigen hebben in de omgeving van de Gounodstraat en Weberstraat tussen 3.00 en 4.00 uur een auto en mogelijk een busje zien rijden. Die bestuurders willen we met spoed opsporen, omdat zij mogelijk belangrijke informatie hebben. Het zijn belangrijke getuigen in deze zaak.” Daarnaast worden taxi-bedrijven, die rond die tijd in de buurt waren opgeroepen zich te melden. Ook wordt gevraagd om beeldmateriaal van bewakingscamera’s van omwonenden en van mensen die op de brand zijn afgekomen.

Inmiddels is er een Team Grootschalige Opsporing (TGO) geformeerd waarin meerdere rechercheurs van verschillende specialismen hebben plaatsgenomen.  Op dit moment is men bezig met het verzamelen en analyseren van de informatie die tot nu toe is binnengekomen. De teamleider doet een dringende oproep aan getuigen om informatie en beeldmateriaal met dit rechercheteam TGO Gounod te delen. Heeft u tips over de zaak? Dan kunt u via het tipformulier in deze link contact opnemen met de politie. U kunt ook bellen. Gebruik hiervoor het nummer 0800-6070 of 0800-7000 (anoniem).

 

Reacties