112

Inbraak in auto en man pint daarna met gestolen bankpassen

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie
Foto: Politie.nl

Op dinsdagmiddag 18 januari wordt een autokraak gepleegd op de Waterlooweg in Leusden. Daarbij wordt een tas gestolen met daarin onder andere een telefoon en portemonnee met bankpassen. In de tas zit ook een klein papiertje met daarop de pincodes van de bankpassen. Nog voordat het slachtoffer de autokraak ontdekt, wordt er op de Sint Jorisstraat in Amersfoort meerdere malen met de gestolen bankpassen gepind.

Op dinsdagmiddag 18 januari parkeert een 56-jarige vrouw uit Amersfoort rond kwart over één haar auto bij een bedrijf aan de Waterlooweg in Leusden en sluit de auto rondom goed af. Het betreft een stationwagen, waarvan de kofferbak is afgedekt met een afdekzeil. In de kofferbak laat zij haar blauwe tas van het merk Tods staan. De tas is dus niet van buiten de auto zichtbaar. In haar tas zitten onder andere haar telefoon en portemonnee met bankpassen. Als de Amersfoortse een uur later, dus rond kwart over twee, bij haar auto terugkomt, ziet zij dat de achterruit is ingeslagen en dat haar handtas uit de kofferbak is gestolen. Zij doet diezelfde middag aangifte van de autokraak en laat de bankpassen blokkeren.

Enige dagen later ziet de Amersfoortse dat er op dinsdagmiddag 18 januari rond vijf over twee, dus nog voordat zij de autokraak had ontdekt, meerdere malen met de van haar gestolen bankpassen op de Jorisstraat in Amersfoort is gepind, waarbij meer dan 800 euro is opgenomen. Zij had haar pincodes op een klein briefje in haar handtas zitten. Kennelijk had de autokraker dat briefje met pincodes ontdekt en is hij gaan pinnen.

Vragen

De pinner droeg een een donkere jas met op de linkerborst de grote letter ‘C’. Alles wat u gezien of gehoord heeft kan de politie verder helpen in het onderzoek. Geef uw informatie dan door via het telefoonnummer 0900-8844. Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem (M) 0800-7000 of het tipformulier.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen