112

Man vrijgesproken van brandstichting in afvalcontainer Amersfoort

Foto:

De rechtbank Midden-Nederland heeft een 60-jarige man uit IJsselstein vrijgesproken van het tweemaal stichten van brand in een afvalcontainer van een seniorencomplex in Amersfoort. De rechtbank oordeelt dat er onvoldoende bewijs is dat de man de branden heeft gesticht.

Brand in afvalcontainers

Op zowel 10 als 16 januari van dit jaar ontstond er brand in een inpandige afvalcontainer van het seniorencomplex Euterpestede in Amersfoort. Door rookontwikkeling in de fietsenstalling, waar de afvalcontainers zich bevonden, ging de rookmelder af. De branden in de afvalcontainer werden beide keren op tijd geblust, maar als dit niet was gebeurd had er levensgevaar voor de bewoners van de seniorenflat, die slecht ter been zijn, kunnen ontstaan. Op de camerabeelden is te zien dat de man vlak voor de branden de fietsenstalling betreedt en kort daarna weer verlaat. Op de beelden van 10 januari is tevens te zien dat de man een sigaret in zijn mond had voordat hij de fietsenstalling binnenging.

Vrijspraak

De rechtbank vindt het opmerkelijk dat de man twee keer in de buurt van de afvalcontainer is gezien vlak voor de branden, maar oordeelt dat dit onvoldoende bewijs is om vast te stellen dat de man ook degene is geweest die de twee branden heeft gesticht. De rechtbank spreekt de man daarom vrij.